joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: nastere

Abonare RSS

Ce trebuie să știm despre celulele stem

foto Peste 40.000 de transplanturi de celule stem hematopoietice au fost înregistrate în Europa în 2014, conform celui mai recent studiu în domeniu, distribuit în iunie 2016. În ultimii ani, studiile clince şi educaţia la nivelul maselor determină din ce în ce mai mulţi părinţi să apeleze la o bancă de celule stem în momentul naşterii copiilor lor. Transplantul cu ... Citeşte mai departe »

Contactul fizic strâns între mamă și copil ameliorează depresia postpartum

foto Contactul fizic strâns, piele pe piele, între mamă și bebelușul ei înlătură din simptomele depresiei postpartum, o afecțiune de care suferă marea majoritate a proaspetelor mămici. Multe femei sunt afectate de o stare de tristețe imediat după ce nasc, iar studiile arată că, în ultimii ani, numărul mamelor care suferă de depresie în primele șase săptămâni de la naștere ... Citeşte mai departe »

Copilul sau viața? Stați, să mă mai gândesc puțin…

(P) Mă uitam într-o zi pe stradă, acum câțiva ani, la o fetiță care împingea un cărucior mic în care se afla un bebeluș de jucărie. Vorbea cu păpușa ca și cum ar fi fost copilul ei, o învelea și părea foarte preocupată să-i fie bine. Și, deși era un fapt banal, pentru că vedem deseori fetițe jucându-se astfel, mi-a ... Citeşte mai departe »

Charlotte Casiraghi, fiica prințesei Caroline de Monaco, a născut un băiețel

Charlotte Casiraghi, fiica cea mare a prinţesei Caroline de Monaco, a născut un băieţel, acesta fiind primul său copil, anunță cotidianul Monaco Matin. La 27 de ani, Charlotte are o relație cu actorul francez Gad Elmaleh, în vârstă de 42 de ani. Cei doi formează un cuplu din anul 2011. Călcând pe urmele celebrei sale bunici, Grace Kelly, Charlotte Casiraghi ... Citeşte mai departe »

Jennifer Love Hewitt a născut o fetiță

Actrița Jennifer Love Hewitt a născut, marți, o fetiță pe care a numit-o Autumn James Hallisay. „Jennifer Love Hewitt şi soţul ei Brian Hallisay sunt fericiţi să anunţe naşterea fiicei lor. Autumn James Hallisay s-a născut pe 26 noiembrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei într-un comunicat citat de accesshollywood.com. Actrița, în vârstă de 34 de ani, s-a logodit ... Citeşte mai departe »

Kate și William au anunțat cum se va numi bebelușul lor

Ducesa de Cambridge și soțul său, prințul William au anunțat, miercuri, numele primului lor născut, care a venit pe lume luni, la maternitatea St.Mary din Londra. Cei doi au așteptat două zile înainte de a-și anunța decizia privind numele băiețelului lor. „Ducele și ducesa de Cambridge au decis ca numele fiului lor să fie George Alexander Louis”, se arată într-un ... Citeşte mai departe »

Frida Kahlo: fotografii inedite, la 106 ani de la nașterea pictoriței

Astăzi, 6 iulie, se împlinesc 106 ani de când a venit pe lume una dintre cele mai controversate și admirate artiste ale lumii. Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón, care a rămas în istoria artei și în memoria noastră drept Frida Kahlo, s-a născut pe 6 iulie 1907, în renumita „Casă Albastră” din Coyoacán, un orășel de la periferia capitalei ... Citeşte mai departe »

Morgan Freeman împlinește, astăzi, 76 de ani

Unul dintre cei mai importanți actori ai epocii noastre își serbează, astăzi, ziua de naștere: Morgan Freeman împlinește 76 de ani! Are una dintre cele mai familiare și calde voci, iar numele său așezat pe genericul unui film garantează o experiență ce nu poate fi ușor uitată. Morgan Freeman a fost nominalizat la Oscar de patru ori și a câștigat ... Citeşte mai departe »

Penelope Cruz ar putea naște în Spania. Fotografii cu actrița, în ultima lună de sarcină

Penelope Cruz ar putea naște cel de-al doilea copil al său și al lui Javier Bardem în Spania, și nu în Statele Unite, unde a venit pe lume primul moștenitor al cuplului, Leo, anunță presa internațională. Surse din preajma celor doi celebri actori au declarat, pentru cotidianul La Razon, că Penelope își dorește să devină mamă pentru a doua oară ... Citeşte mai departe »

Bărbații se simt mai atrăgători odată ce devin tătici

Femeile sunt mai frumoase atunci când sunt însărcinate, iar conform unui nou studiu, și bărbații se simt mai atrăgători, însă abia după ce bebelușul lor vine pe lume. Oamenii de știință de la Universitatea California – Santa Barbara au descoperit că imaginea despre sine a bărbaților se îmbunătățește considerabil odată ce devin tătici. Una dintre teorii sugerează că masculinitatea lor ... Citeşte mai departe »