vineri , 1 decembrie 2023

Arhivă etichete: natura

Abonare RSS

Shinrin-yoku: o baie în cele mai frumoase păduri din lume

foto Japonezii au numit-o „shinrin-yoku”. Se traduce prin „baie de pădure” (în engleză, „forest bathing”) și presupune să te plimbi printr-o pădure și să-i inhalezi miresmele, să te scalzi în universul ei luxuriant și să asculți muzica păsărilor și a insectelor dimprejur. A fost nevoie ca Japonia să lanseze acest termen, în 1982, pentru ca Vestul să conștientizeze beneficiile unei ... Citeşte mai departe »

Apus de soare în Transilvania

Câteva fotografii (fără editări) pe care le-am făcut cu mulți ani în urmă, la mine acasă, în Transilvania. Eram la plimbare prin pădure, în satul meu, Vulcan, din județul Brașov, la apus. Cum arată aceste locuri iarna, vedeți aici. Citeşte mai departe »

Drum cu flori

Pentru că am văzut că-n România a nins, vă trimit de aici o primăvară adevărată, cum n-am mai avut de mulți ani. Nu sunt în culmea fericirii în perioada asta, îmi lipsesc multe (și-n același timp am tot ce-mi trebuie), îmi fac prea multe griji și mi-e prea frică de tot, dar măcar de vreme nu pot să mă plâng! ... Citeşte mai departe »

O fotografie: Târgu-Mureș

O imagine pe care am prins-o din goana mașinii, cu telefonul mobil, în august 2015. Eram la scurtă distanță de Târgu-Mureș, în drum spre Brașov. Fotografia nu are nici un filtru. Citeşte mai departe »

„Despre oameni și oi”: tragi-comedie islandeză, în cinematografele din România

Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din „România Despre oameni și oi” / „Rams”, o tragi-comedie islandeză despre doi frați care nu și-au mai vorbit de patru decenii. Filmul regizat de Grimur Hakonarson a câștigat Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 și premiul publicului la TIFF 2015. “O nouă dovadă că cinematografia islandeză (a) există și (b) are ... Citeşte mai departe »

Apus de soare în Georgia

Fotografie  surprinsă, de curând, în orașul Bethlehem din Georgia. Nu are nici o îmbunătățire tehnică, natura și un telefon cu o cameră bună au făcut totul. #corinainamerica Citeşte mai departe »

Un gând: John Muir

foto Citeşte mai departe »

Dovedit științific: arta și natura au puterea de a vindeca

foto Arta și natura au puterea de a vindeca, susține un grup de oameni de știință al căror studiu a dovedit că pictura, muzica sau frumusețea naturală din jurul nostru stimulează sistemul imunitar. Să vezi o pictură de Monet, să asculți o melodie care-ți place, să admiri Marele Canion, sau pur și simplu să faci o plimbare în natură și ... Citeşte mai departe »

E încă vară

A fost ieri neobișnuit de rece în Atlanta, după luni de zile de caniculă. S-a făcut frig dintr-o dată, de a trebuit să trec de la bluze subțiri la pulover de lână! M-am gândit că atât mi-a fost cu vara… Dar azi am ieșit să scot cățelul la plimbare și m-am uitat în sus, la soare, printre copacii verzi din ... Citeşte mai departe »

Dimineața

Mă frământă multe lucruri în perioada asta, totul e nou și necunoscut în jurul meu, așa că mintea mea procesează în permanență gânduri, gânduri, gânduri. Dar momentul ăsta, când deschid ochii dimineața și privesc afară, e unul de liniște și bucurie pură. Nu ai cum să îți începi ziua prost dacă ăsta e primul lucru pe care-l vezi când te ... Citeşte mai departe »