luni , 20 septembrie 2021

Arhivă etichete: nazism

Abonare RSS

Eva Braun și viața ei cu Hitler, povestită de Heike Görtemaker

foto Am știut că n-o să mai pot lăsa din mână cartea lui Heike Görtemaker imediat ce am răsfoit câteva pagini. Există în jur de 700 de biografii despre Adolf Hitler și doar vreo trei despre amanta lui, Eva Braun, fapt care a sporit și mai mult misterul din jurul acestei femei, al cărei rol în viața dictatorului nazist s-a ... Citeşte mai departe »

Ce spune azi despre Hitler băiatul care a pozat alături de el pentru propaganda nazistă

La 80 de ani de când a pozat alături de el pentru o serie de imagini folosite în cadrul propagandei naziste, Gerhard Bartels își amintește de ziua în care l-a cunoscut pe Adolf Hitler. Cu ochii săi albaștri, părul blond și trăsăturile „ariene”, Gerhard Bartels era imaginea ideală pentru un poster de propagandă nazistă. Și, pentru că unchiul său era ... Citeşte mai departe »

Lee Miller, femeia care a făcut baie în cada lui Hitler

Foto: The Guardian O imagine care a făcut istorie: Lee Miller, colaboratoare a revistei Vogue, fotografiată în aprilie 1945 în cada lui Adolf Hitler, într-unul dintre apartamentele în care der Führer a locuit la München. 29 aprilie 1945. Este ziua în care mii de prizonieri care au norocul să mai fie în viață după torturile de la Dachau sunt, în ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus