duminică , 19 septembrie 2021

Arhivă etichete: nutritie

Abonare RSS

Curcubeul nutriţiei: legumele şi fructele colorate, sursă de energie și sănătate

foto Spune-mi ce afecţiune ai ca să-ţi spun ce culori trebuie să aibă alimentele din meniul tău zilnic! Nutriționiștii vin de data asta cu o modalitate veselă de a combate anumite afecţiuni şi de a aduce beneficii organismului, recomandându-ne să ținem cont de culoarea fructelor şi a legumelor pe care le consumăm, întrucât culoarea reflectă tipul de nutrienţi conţinuţi de ... Citeşte mai departe »

Hameiul, remediu eficient împotriva insomniei

Potrivit unor studii realizate recent, hameiul, unul dintre ingredientele indispensabile fabricării berii, responsabil atât pentru gustul amărui al iubitei băuturi, cât și pentru o parte dintre beneficiile pentru sănătate care pot decurge prin consumarea acesteia, poate contribui și la tratarea insomniei. Etnobotanistul britanic James Wong a testat eficiența hameiului pe pacienți care sufereau de insomnie severă și nu reușeau să ... Citeşte mai departe »

Degustare raw vegan „Les Petits Desserts”, la Acuarela

Inimioare cu cremă fină de ciocolată și sirop de căpșuni, cheescake cu afine și coacăze, bounty vegan, cupcake cu aromă de cafea și multe alte dulciuri savuroase, preparate în stil raw vegan, pot fi degustate marți, 23 aprilie, orele 20:00, la Acuarela. Acuarela pregătește, în acorduri de jazz, o degustare marca „Les petits desserts”. Preparate cu ingrediente vegane, organice și ... Citeşte mai departe »

Nutriție cu beneficii: opt alimente pe care ar trebui să le mănânci

Nutriţioniştii au decis: există anumite produse pe care fiecare dintre noi ar trebui să le includă în alimentație. Bogate în substanţe hrănitoare, aceste opt alimente ne aduc beneficii de sănătate și frumusețe. Kiwi Este o vedetă în rândul antioxidanţilor. Un singur fruct conţine cantitatea zilnică necesară de vitamina C, fibre şi vitaminele A şi E. Cea din urmă, responsabilă şi ... Citeşte mai departe »

Riscurile obezității: diabetul și bolile cardiovasculare, mai frecvente la persoanele supraponderale

Excesul de kilograme nu aduce cu sine doar probleme de natură psihică, ci şi o mulţime de alte afecţiuni. Considerată „boala societăţii moderne”, obezitatea este o problemă care afectează în prezent întreaga lume civilizată. Aproximativ 25 % din populaţie suferă de dereglări de greutate, iar acest lucru provoacă, pe lângă grave probleme de imagine, declanşarea sau înrăutăţirea altor boli. Scăderea ... Citeşte mai departe »

Avocado, fructul-minune care nu ar trebui să ne lipsească din farfurie

Este considerat „alimentul perfect” . E gustos, hrănitor şi previne o mulțime de afecțiuni ale omului modern, motive suficiente pentru a fi inclus în meniul săptămânal al oamenilor de orice vârstă. Scade colesterolul. Originar din Mexic, fructul de avocado este supranumit „untul vegetal” graţie compoziţiei sale bogate în grăsimi benefice (75% sunt nesaturate), antioxidanţi, proteine şi fibre. Consumat cu regularitate, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus