vineri , 22 octombrie 2021

Arhivă etichete: obezitate

Abonare RSS

Obezitatea infantilă: cum se poate evita și corecta „boala secolului modern”

Considerată „boala secolului modern”, obezitatea a devenit în ultimii ani un pericol tot mai pronunţat, dobândind din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii statutul de boală incurabilă. În lume există peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre aceştia cel puţin 300 de milioane sunt deja diagnosticaţi ca fiind obezi, iar în România statisticile rămân la fel de îngrijorătoare. În prezent, ... Citeşte mai departe »

Obezitatea afectează și viaţa sexuală: 79 % dintre bărbații supraponderali suferă de impotență

Foto: www.ibtimes.com Impotenţa, numită şi disfuncţie erectilă, reprezintă imposibilitatea de a ajunge la şi a menţine o erecţie satisfăcătoare pentru contactul sexual. Studiile arată că această afecţiune apare adesea ca urmare a obezităţii, care are un efect considerabil asupra performanţei sexuale a bărbaţilor, fiind responsabilă de scăderea nivelului de testosteron din sânge şi de apariţia hipertensiunii, cu efecte negative asupra ... Citeşte mai departe »

Riscurile obezității: diabetul și bolile cardiovasculare, mai frecvente la persoanele supraponderale

Excesul de kilograme nu aduce cu sine doar probleme de natură psihică, ci şi o mulţime de alte afecţiuni. Considerată „boala societăţii moderne”, obezitatea este o problemă care afectează în prezent întreaga lume civilizată. Aproximativ 25 % din populaţie suferă de dereglări de greutate, iar acest lucru provoacă, pe lângă grave probleme de imagine, declanşarea sau înrăutăţirea altor boli. Scăderea ... Citeşte mai departe »

Șapte minute de mișcare pe zi, împotriva obezității copiilor

Un studiu realizat în Canada a dezvăluit recent că numai șapte minute de activitate fizică intensă pe zi sunt de ajuns pentru a scădea riscul obezității la copii, anunță newyork.cbslocal.com. Cercetătorii de la Institutul de Sănătate a Copiilor Manitoba au descoperit că șapte minute de alergare pe zi sunt mai eficiente, în cazul copiilor, decât două ore de exercițiu ușor. ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus