joi , 23 septembrie 2021

Arhivă etichete: Olanda

Abonare RSS

Care e țara în care se doarme cel mai puțin

Foto: doctoroz.com O echipă de cercetători și-a propus să afle câte ore pe noapte dorm oamenii din diferite țări. Cu ajutorul unei aplicații deștepte au și reușit să afle în care țară se doarme cel mai puțin și care dintre popoare e cel mai prieten cu perna. Studiul, care a avut la bază informații adunate de la cel puțin un ... Citeşte mai departe »

Catedrală din secolul XV, transformată într-o librărie modernă

O firmă olandeză de arhitectură a reușit să facă față provocării de a transforma o catedrală dominicană din secolul XV într-o librărie modernă, păstrând, totuși, intacte elementele decorative originale (vitraliile, picturile de pe pereți, orga sau vastele arcade). Arhitecții au adăugat chiar și un spațiu suplimentar de 700 m2 care, în cazul în care vreodată se va dori restaurarea catedralei, ... Citeşte mai departe »

Crimă: cele șapte tablouri furate de români din Olanda au fost arse

E oficial: cele șapte tablouri furate de câțiva români din muzeul Kunsthal din Rotterdam, anul trecut, au fost arse de mama unuia dintre hoți. Lucrările de artă, care se ridicau la o valoare de zeci de milioane de euro, au fost aduse în România prin vama Nădlac, ascunse în niște perne, și au stat o perioadă în portbagajul mașinii unuia ... Citeşte mai departe »

Olanda are, de astăzi, primul rege din ultimii 123 de ani. Dineu somptuos cu ocazia abdicării Reginei Beatrix – FOTO

  Olanda va avea, începând de astăzi, primul rege din ultimii 123 de ani, după ce Regina Beatrix va renunța la tron în favoarea fiului său cel mare, Willem-Alexander. Evenimentul istoric a fost deja marcat, luni, printr-o petrecere plină de strălucire, la care au luat parte mai mulți reprezentanți ai caselor regale internaționale, precum și demnitari de prim rang. La ... Citeşte mai departe »

Amsterdam, orașul celor liberi și boemi

Pare un imens sat idilic, brăzdat de canale și poduri, piețe de flori colorate și piste pentru bicicliști, dar asta numai până ce-i vizitezi fabuloasele galerii de artă și experimentezi viața sa de noapte extravagantă, renumită pretutindeni în lume. „Veneția Nordului” este cu adevărat unul dintre cele mai fascinante orașe pe care le vei vizita vreodată. Poate că primele imagini ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus