miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Opera Nationala

Abonare RSS

Premieră la Opera Națională București: „Fidelio”, în regia lui Graham Vick

Vineri, 1 iulie, de la ora 19:00, la Opera Națională București are loc ultima premieră a acestei stagiuni: „Fidelio”, operă în două acte de Ludwig van Beethoven, în viziunea regizorului britanic Graham Vick. Montarea este realizată în colaborare cu o echipă artistică din care fac parte scenografii Samal Blak și Mauro Tinti, precum şi lighting designer-ul Giuseppe di Iorio. La ... Citeşte mai departe »

Balerinul Xander Parish, pe scena Operei Naționale

Duminică, 10 ianuarie, de la ora 19.00, balerinul Xander Parish, membru al Companiei de Balet a Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, revine pe scena Operei Naționale București pentru a interpreta, pentru prima dată în carieră, rolul Oberon din baletul „The Dream” (muzica de Felix Mendelssohn, coregrafia de Sir Frederisck Ashton), în cadrul spectacolului alcătuit din două lucrări coregrafice „DSCH. The Dream”, cea ... Citeşte mai departe »

Concertul simfonic „Fantastica”, la Opera Naţională Bucureşti

Duminică, 29 noiembrie, de la ora 19:00, Opera Naţională Bucureşti prezintă, în cadrul programului de evenimente speciale, două lucrări reprezentative pentru romantismul muzical, și anume concertul pentru violoncel şi orchestră în Si minor op. 104, B.191 de Antonin Dvořák şi celebra simfonie op. 14, intitulată „Simfonia fantastică”, de Hector Berlioz. Concertul se bucură de participarea a doi invitaţi speciali, dirijorul Radu Popa de la Filarmonica „Banatul” ... Citeşte mai departe »

,,Oedipe”, de George Enescu: spectacol impresionant pe scena Operei Naționale București

,,Oedipe”, unica operă semnată George Enescu, a fost prezentată vineri, 20 noiembrie, într-o nouă montare la Opera Națională București. Pus în scenă de regizoarea Valentina Carrasco împreună cu o echipă de creație internațională, noul ,,Oedipe” a impresionat în egală măsură spectatorii, dar și pe numeroșii manageri de teatre lirice aflați la București cu ocazia conferinței de toamnă a rețelei Opera ... Citeşte mai departe »

Premieră în istoria Operei Naţionale Bucureşti: „La traviata”, preluată de Opera Philadelphia

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014,  cu ocazia deschiderii stagiunii ... Citeşte mai departe »

,,Giselle”, capodopera baletului romantic, într-o nouă montare la Opera Naţională

Foto: Cristian Lăzărescu Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet romantic revine în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti într-o nouă versiune coregrafică. ,,Giselle” de Adolphe Charles Adam, în coregrafia semnată de Johan Kobborg şi Ethan Stiefel, va avea premiera la Opera Naţională Bucureşti joi, 11 iunie, ora 19.00. „Giselle” prezintă în paşi de dans o intrigă simplă, dar suficientă pentru ... Citeşte mai departe »

Coregrafii celebre, semnate de Yuri Possokhov, Jiři Kylián și Sir Frederick Ashton, în premieră la Opera Națională

 – Prim-balerina Alina Cojocaru dansează din nou la București- Trei lucrări coregrafice reprezentative care poartă semnăturile unora dintre cei mai importanţi creatori ai zilelor noastre sunt prezentate în premieră națională, în data de 25 aprilie, ora 19.00, la Opera Națională București. „Classical Symphony” în coregrafia lui Yuri Possokhov, „Petite Mort” în coregrafia lui Jiři Kylián şi „Marguerite and Armand”, în ... Citeşte mai departe »

Premieră la Opera Națională București: „Falstaff”, în regia lui Graham Vick

Capodopera teatrului liric, ,,Falstaff”, ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, va avea premiera în data de 19 februarie, ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, într-o montare inedită semnată de regizorul britanic Graham Vick. Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), cofondator şi actualmente director artistic al Birmingham Opera Company, deţinător al mai multor distincţii printre care Premiul ,,Olivier”, Premiul ,,Royal Philharmonic ... Citeşte mai departe »

„La fille mal gardée”: Balerinii Alina Cojocaru și Johan Kobborg dansează din nou împreună

Unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul clasic de balet revine la Opera Națională București începând cu data de 13 decembrie 2014, fiind vorba de prima producție nouă din stagiunea de balet 2014-2015 a instituției. PREMIERĂ  Sâmbătă, 13 decembrie 2014 , ora 19.00  „La fille mal gardée” sau „Precauțiuni inutile”, balet în două acte şi trei scene de Ferdinand ... Citeşte mai departe »

Muzică şi dans în aer liber: Promenada Operei, la a opta ediție

Opera Naţională Bucureşti invită publicul sâmbătă, 30 august, de la ora 20.30, la cea de-a VIII-a ediţie a „Promenadei Operei”, spectacol extraordinar de muzică clasică şi balet, în aer liber. Devenit deja o tradiţie a instituţiei, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfăşura pe esplanada Operei (spre Bulevardul Mihail Kogălniceanu), iar intrarea va fi liberă. Spre deosebire ... Citeşte mai departe »