vineri , 1 iulie 2022

Arhivă etichete: Opera

Abonare RSS

Premieră la Opera Națională București: „Fidelio”, în regia lui Graham Vick

Vineri, 1 iulie, de la ora 19:00, la Opera Națională București are loc ultima premieră a acestei stagiuni: „Fidelio”, operă în două acte de Ludwig van Beethoven, în viziunea regizorului britanic Graham Vick. Montarea este realizată în colaborare cu o echipă artistică din care fac parte scenografii Samal Blak și Mauro Tinti, precum şi lighting designer-ul Giuseppe di Iorio. La ... Citeşte mai departe »

Premieră pe scena Operei Naționale: „Così fan tutte”, de W. A. Mozart

Sâmbătă, 27 februarie,de la ora 19:00, la Opera Națională București are loc premiera spectacolului de operă „Così fan tutte” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia artistului britanic John Fulljames, regizor asociat al Royal Opera House „Covent Garden” din Londra. Realizată în co-producţie cu Opera Garsington din Marea Britanie – instituție situată pe proprietatea Wormsley din Buckinghamshire, în apropiere de Londra, ... Citeşte mai departe »

Concertul simfonic „Fantastica”, la Opera Naţională Bucureşti

Duminică, 29 noiembrie, de la ora 19:00, Opera Naţională Bucureşti prezintă, în cadrul programului de evenimente speciale, două lucrări reprezentative pentru romantismul muzical, și anume concertul pentru violoncel şi orchestră în Si minor op. 104, B.191 de Antonin Dvořák şi celebra simfonie op. 14, intitulată „Simfonia fantastică”, de Hector Berlioz. Concertul se bucură de participarea a doi invitaţi speciali, dirijorul Radu Popa de la Filarmonica „Banatul” ... Citeşte mai departe »

,,Oedipe”, de George Enescu: spectacol impresionant pe scena Operei Naționale București

,,Oedipe”, unica operă semnată George Enescu, a fost prezentată vineri, 20 noiembrie, într-o nouă montare la Opera Națională București. Pus în scenă de regizoarea Valentina Carrasco împreună cu o echipă de creație internațională, noul ,,Oedipe” a impresionat în egală măsură spectatorii, dar și pe numeroșii manageri de teatre lirice aflați la București cu ocazia conferinței de toamnă a rețelei Opera ... Citeşte mai departe »

Premieră în istoria Operei Naţionale Bucureşti: „La traviata”, preluată de Opera Philadelphia

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014,  cu ocazia deschiderii stagiunii ... Citeşte mai departe »

Opera Naţională Bucureşti dezvăluie surprizele noii stagiuni, la ,,Promenada Operei”

Foto: Cristian Lăzărescu Sâmbătă, 29 august, de la ora 20.30, Opera Naţională Bucureşti dezvăluie iubitorilor teatrului liric o parte din surprizele stagiunii 2015-2016, premiere şi evenimente speciale, în cadrul spectacolului în aer liber cu acces gratuit „Promenada Operei”. Conceptul ediţiei de anul acesta este intitulat Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate ... Citeşte mai departe »

Placido Domingo și Woody Allen colaborează pentru a celebra Opera din Los Angeles

Foto: laubfal.com Tenorul Placido Domingo va colabora cu cineastul Woody Allen pentru a sărbători printr-un proiect special cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles. Domingo va interpreta rolul principal în opera „Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini, care va fi pusă în scenă de Woody Allen, notează LA Times. Regizorul va reveni la Opera din Los Angeles cu această producție ... Citeşte mai departe »

„La fille mal gardée”: Balerinii Alina Cojocaru și Johan Kobborg dansează din nou împreună

Unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul clasic de balet revine la Opera Națională București începând cu data de 13 decembrie 2014, fiind vorba de prima producție nouă din stagiunea de balet 2014-2015 a instituției. PREMIERĂ  Sâmbătă, 13 decembrie 2014 , ora 19.00  „La fille mal gardée” sau „Precauțiuni inutile”, balet în două acte şi trei scene de Ferdinand ... Citeşte mai departe »

Muzică şi dans în aer liber: Promenada Operei, la a opta ediție

Opera Naţională Bucureşti invită publicul sâmbătă, 30 august, de la ora 20.30, la cea de-a VIII-a ediţie a „Promenadei Operei”, spectacol extraordinar de muzică clasică şi balet, în aer liber. Devenit deja o tradiţie a instituţiei, evenimentul, care atrage anual mii de oameni, se va desfăşura pe esplanada Operei (spre Bulevardul Mihail Kogălniceanu), iar intrarea va fi liberă. Spre deosebire ... Citeşte mai departe »

Felicia Filip este noul director al Operei Comice pentru Copii

Opera Comică pentru Copii are, începând de astăzi, un nou director: Felicia Filip. Desemnată manager în urma câștigării concursului organizat de Primăria Municipiului București, soprana de renume mondial va ocupa acest post până la finalul anului 2017. „Pentru mine, acest moment reprezintă o continuitate, dar și un punct de pornire. Voi prelua tot ceea ce a fost pozitiv și voi adăuga multe ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus