duminică , 28 noiembrie 2021

Arhivă etichete: Palme D’Or

Abonare RSS

Filmele care au primit Palme d’Or și Grand Prix la Cannes 2016 vin și în România

foto Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ediția cu numărul 69 (11-22 mai), și-a anunțat în acest weekend câștigătorii. Palme d’Or a fost obținut de regizorul britanic Ken Loach pentru „I, Daniel Blake”, peliculă ce va ajunge și în cinematografele românești în această toamnă, distribuită de Independenţa Film. „Juste la fin du monde” / „It’s Only the End of ... Citeşte mai departe »

„ A Man and a Woman”: Anouk Aimée și Jean-Louis Trintignant

Foto: tumblr.com Anouk Aimée și Jean-Louis Trintignant, în filmul „A Man and a Woman”, de Claude Lelouch, lansat în 1966. Pelicula s-a clasat pe locul al șaselea în topul producțiilor cu cele mai mari încasări din anul respectiv. În plus, a câștigat mai multe premii, printre care un Palme d’Or la Cannes și câte un Oscar pentru Cel mai bun film ... Citeşte mai departe »

Abdellatif Kechiche a câștigat marele trofeu Palme d’Or, la Cannes

Regizorul tunisian Abdellatif Kechiche a câştigat marele trofeu Palme d’Or, pentru filmul „La vie d’Adele”, la gala celei de-a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes ce s-a încheiat duminică seară. Cea care i-a înmânat marele trofeu regizorului a fost actriţa Uma Thurman. Kechiche a dedicat acest premiu, printre altele, revoluţiei tunisiene. „La vie d’Adele” a şocat ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus