marți , 20 octombrie 2020

Arhivă etichete: Paul Signac

Abonare RSS

Paul Signac: o pictură pentru care merită să mergeți la Muzeul de Artă din București

foto Public deseori știri care anunță evenimentele de la Muzeul Național de Artă din București. La unele m-aș duce cu plăcere și curiozitate, altele mă gândesc că vă pot interesa pe voi, dacă mie nu-mi spun mare lucru. Însă, indiferent de calitatea expozițiilor temporare, cele permanente vă spun cu entuziasm că merită văzute, toate. Și dacă nu vă pasionează niciuna ... Citeşte mai departe »

Henri Matisse: „Lux, calm și voluptate”

foto „Lux, calm și voluptate” – una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase picturi semnate de Henri Matisse. Pictorul a lucrat-o în 1904, după ce-și petrecuse o vară întreagă la Saint Tropez, alături de artiștii neo-impresioniști Paul Signac și Henri-Edmond Cross. De altfel, influența lui Signac – ale cărui lucrări sunt atât de ușor de recunoscut în peisajul artei ... Citeşte mai departe »

ARTouch: Programe pentru persoane cu deficienţe de vedere şi de auz, la MNAR

Muzeul Naţional de Artă al României organizează un tur multisenzorial pentru persoane cu deficienţe de vedere şi de auz, dezvoltat în cadrul proiectului ARTtouch, ce oferă participanţilor posibilitatea de a explora diferite lucrări din Galeria de Artă Europeană. Lansat la finalul lunii aprilie 2014, turul cuprinde trei aplicaţii multimedia şi de realitate augmentată, replici tactile, mostre textile, o „bibliotecă de ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus