foto Vă mărturisesc ceva: un mare regret al meu, azi, e că nu mai lucrez la un ziar cotidian. La reviste nu mi-a prea plăcut decât să colaborez. Am fost o singură dată angajată cu normă întreagă la o publicație pentru femei, iar pentru mine a fost moartea pasiunii, la propriu. Eram o legumă ambulantă, îmi venea să plâng în ... Citeşte mai departe »
Arhivă etichete: presa
Abonare RSSUn obiect viu
Frumusețea asta tocmai a împlinit 10 ani și încă funcționează. Nu-l mai pot închide, i s-a stricat butonul „off”, iar dacă-l las deschis, se consumă rapid bateriile, așa că trebuie să-l țin gol când nu-l folosesc. Altfel, merge perfect. L-am luat în 2007, când mi-am cumpărat și primul laptop (propriu și personal, nu primit cu împrumut) și am fost foarte ... Citeşte mai departe »
Ca să știți cu ce mă cuceriți
foto Sunt câteva lucruri pe care-mi cheltuiesc banii fără pic de regret. Vacanțele memorabile, mâncarea bună, hainele bine făcute – astea sunt lucruri la care nu mă zgârcesc, pentru că știu că-și merită nota de plată. La capitolul sclifoseli intră cosmeticele și, mai ales, agendele și pixurile, de care nu mă satur de vreo 30 de ani încoace. Mare amor ... Citeşte mai departe »
Cum am fost eu jurnalistă „de război”, încuiată în toaletă
Tina Fey, în filmul „Whiskey Tango Foxtrot”, pe care trebuie să-l vedeți! sursă George Orwell a dat cea mai bună definiție jurnalismului, când a spus că înseamnă să publici despre o persoană tot ce n-ar vrea să vadă despre ea într-un ziar. „Restul e PR”, adăuga scriitorul. În ce mă privește, cred că am făcut mult PR în cei 10 ani ... Citeşte mai departe »
Anda Docea: opt mituri despre jurnaliști
foto De la „All the President’s Men” și „Broadcast News”, până la „Spotlight” și „Truth”, am văzut zeci, poate sute de filme și seriale cu subiectul din lumea presei. Constat că există niște mituri (sau chiar stereotipii) care nu încetează să mă amuze. Le înșir mai jos pe primele care-mi vin în minte: jurnaliștii apar șifonați, nedormiți, nerași, purtători de ... Citeşte mai departe »
Nu-i nimic, iubito, o să-ți dăm noi ție (totul)
Când eram puștoaică, în anii ’90, și trăiam la Vulcan, una dintre marile mele bucurii era când mama mergea în oraș și se întorcea acasă cu tot felul de bunătăți. Covrigi, fructe, dulciuri, mici nimicuri din piață, ziare și reviste. Își cumpăra pentru ea Femeia, Formula AS și VIP, iar mie îmi lua Salut, revista lui George Mihăiță, vă mai ... Citeşte mai departe »
Scurte observații despre ziariști, oameni de PR, modă și Facebook
foto Poți spune multe despre o femeie în funcție de cum arată trusa ei de machiaj. Păstrați-o curată, fetelor. De la o vreme, toată lumea urlă că trebuie „să ieși din zona de confort”. Iar să faci asta este, bineînțeles, o provocareeee! Și să mergi la toaletă e „o provocare” pentru unii. Multă lume nu știe diferența dintre „is” și ... Citeşte mai departe »
Ziaristul, psiholog întâmplător
Foto: drmanges.com Sunt tot mai convinsă că un interviu – un interviu bun, autentic – e o formă de terapie pentru cel care-l oferă. Iar ziaristul – acela bun, autentic – trebuie să fie un excelent „anatomist al sufletului” (Henry Miller, în „Tropicul Cancerului”), dacă are ambiţia unei realizări jurnalistice memorabile. Poate o să spuneți că exagerez – defect profesional! ... Citeşte mai departe »
Stela Popescu: „Pe vremea noastră nu intra oricine în televiziune. Astăzi intră multe ciurucuri”
Stela Popescu declară că o întristează peisajul media autohton, în care oameni de calitate îndoielnică sunt promovați în funcție de criterii ce au devenit tot mai greu de înțeles. Într-o serie de declarații acordate LaRevista.ro, celebra artistă a făcut referire la showbizul american, precum și la felul în care erau aleși și promovați tinerii în perioada debutului său pe scenă, ... Citeşte mai departe »
Simona Tache: „Or fi distrus jurnaliștii presa, da’ i-au dat și cititorii la gioale de câte ori au prins-o”
Dacă nu ați citit niciodată Jurnalul roz de cazarmă și nu numai, ați pierdut o sursă de umor senzațional, pe care-l mai găsiți rar în blogosferă. Iar dacă niciodată nu v-ați prăpădit de râs la vreun articol din Cațavencii, remarcând la final semnătura Simonei Tache, înseamnă că n-ați cumpărat niciodată Cațavencii, deci ați dat și voi la gioale presei! LaRevista.ro, în ... Citeşte mai departe »