sâmbătă , 16 ianuarie 2021

Arhivă etichete: reviste

Abonare RSS

Pace sacoului corporatist

foto Dacă aș lucra într-o corporație care ar impune reguli vestimentare office, aș fi în mare încurcătură. Toată viața am defilat în jeanși și alte haine relaxate, și să mă pui în țol festiv – zi de zi! – ar fi o pedeapsă la care nu cred că m-aș supune. Decât, cine știe, pentru jobul visurilor, care sigur-sigur nu e ... Citeşte mai departe »

Peste 100 de ani

foto Am luat de curând The New York Times și mi-a trecut prin minte un lucru: într-o zi, oamenii vor ține în mână obiectul ăsta și se vor minuna de el, cu nostalgie. Poate că atunci nu vor mai fi ziare, sau poate vor mai fi câteva, dar imaginați-vă fața unui om care va da peste acest ziar, undeva, în ... Citeşte mai departe »

Alina Grozea: „Astăzi, oricine se poate juca de-a scriitorul”

Foto: Ionuț Bănuță I-am ținut minte numele de îndată ce i-am citit primul text, în revista Tango, cu mulți ani în urmă. De-atunci ne-au traversat multe întâmplări și ne-a legat o frumoasă prietenie, dar nu de asta am vrut s-o intervievez. Ci pentru că, deși azi îmi permit s-o sun în miez de noapte dacă am un necaz sau s-o ... Citeşte mai departe »

Gabriel García Márquez: „Oricine poate scrie orice, atâta vreme cât este crezut”

Foto: dallasmorningviewsblog.dallasnews.com Una dintre edițiile din 1981 ale publicației The Paris Review a găzduit un adevărat eveniment editorial: un interviu amplu și profund cu Gabriel García Márquez. Conversația lui Peter H. Stone cu marele scriitor rămâne un document prețios pentru toți cei care-l iubesc pe inventatorul lui Florentino Ariza și al clanului Buendía. Pentru toți ceilalți, dialogul celor doi poate ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus