duminică , 24 octombrie 2021

Arhivă etichete: Richard Avedon

Abonare RSS

Lumină, poveste și o taină: ce înseamnă o fotografie bună

foto: Gregory Colbert Arătați-mi o fotografie bună și m-ați cucerit! Dacă e ceva ce-mi place la nebunie în lumea asta virtuală în care ne învârtim cu toții, e faptul că e atât de vizuală. Pot sta ore întregi pe net uitându-mă la fotografii, iar pe Pinterest am făcut cont revistei, de curând, mai ales ca să am acces la toate ... Citeşte mai departe »

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni, Fotografie de Richard Avedon, 1973. sursa  Citeşte mai departe »

Brigitte Bardot: portret de Richard Avedon

Brigitte Bardot, fotografiată de Richard Avedon, la Paris, în 1959. foto Citeşte mai departe »

Dovima și câinele Sacha

Foto: pinterest.com Celebrul model al anilor ’50 Dovima, fotografiată la Paris, în 1955, alături de câinele Sacha. Dovima purta o pălărie Balenciaga. Cadrul a fost surprins de cunoscutul fotograf Richard Avedon. Citește mai multe despre colaborarea dintre Dovima și Richard Avedon AICI. Citeşte mai departe »

Dovima și elefanții, de Richard Avedon

Foto: de.phaidon.com Este una dintre cele mai populare fotografii de modă realizate vreodată și, cu siguranță, cel mai cunoscut dintre cadrele semnate de Richard Avedon. „Dovima și elefanții” – o imagine a cărei forță artistică dăinuie peste decenii. Dovima, de origine jumătate irlandeză și jumătate poloneză, s-a născut Dorothy Virginia Margaret Juba, în 1927, și a crescut la New York, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus