duminică , 17 octombrie 2021

Arhivă etichete: Roma

Abonare RSS

Top trei orașe unde să mergi (și) la cumpărături

foto (P) Unii ar spune New York, alții ar aminti neapărat Parisul, Milano sau Roma în topul celor mai ofertante orașe de mers la cumpărături. Pentru mine altul e locul în care am simțit că n-o să mă plictisesc de studiat și cumpărat chestii. Într-un implus frivol și atât de consumerist, vă invit să privim azi geografia lumii așa, prin ... Citeşte mai departe »

Actrița Anita Ekberg a murit, la 83 de ani

Foto: www.theapricity.com Actrița Anita Ekberg, cunoscută mai ales pentru rolul său din „La Dolce Vita”, a murit, la vârsta de 83 de ani, la Roma. Publicațiile italiene au anunțat decesul ei astăzi, 11 ianuarie, iar avocata actriței, Patrizia Ubaldi, a confirmat vestea pentru agențiile de știri. Ubaldi a declarat că Ekberg fusese cel mai recent spitalizată imediat după Crăciun, „după o ... Citeşte mai departe »

Fontana di Trevi, locul meu preferat din Roma

Probabil că ar fi trebuit să mă simt cel mai bine la Colosseum, sau la muzeul din Vatican, sau cine știe, poate pe Corso, via spre raiul cumpărăturilor. Dar locul meu preferat din Roma este Fontana di Trevi. Nu doar pentru că are o istorie demnă de povestit multor generații de acum înainte; nu doar pentru că este atât de ... Citeşte mai departe »

Astra Film Junior merge la Roma, cu un documentar pe teme ecologice

Astra Film Junior, singurul program de educaţie vizuală prin film documentar din România dedicat copiilor şi adolescenţilor, ajunge la Roma la invitaţia Preasfinţitului Siluan, în cadrul Festivalului Bucuriei care va avea loc la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, între 1 şi 2 iunie 2013. Va fi proiectată mini-seria Esperanto, copiii apei, un documentar care prezintă ideile inovative a patru ... Citeşte mai departe »

Cine va fi noul Papă? Angelo Scola, favorit la casele de pariuri

Cardinalii de la Vatican s-au reunit, începând de astăzi, pentru a-i găsi un succesor papei Benedict al XVI-lea, dar între timp, casele de pariuri au stabilit deja trei favoriți. Pe primul loc se află cardinalul italian Angelo Scola. Pe locul următor vine Peter Turkson, originar din Ghana, iar pe cea de-a treia poziție se clasează, în estimări, brazilianul Odilo Scherer. ... Citeşte mai departe »

La Dolce Vita: 10 lucruri pe care să le faci la Roma

Capitala Italiei e considerată un muzeu în sine, care se poate lăuda cu 3000 de ani de istorie a civilizației vestice. Dar, deși monumentele sale antice și comorile artistice sunt cele care-i atrag pe vizitatori, orașul are un farmec unic grație numeroaselor piazza, unde musafirii se pot opri la câte un popas aromat, pe terasa unuia dintre renumitele sale cafenele ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus