miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: Ruxandra Zenide

Abonare RSS

Cine este Elina Löwensohn: actrița din „Lista lui Schindler” care joacă în regia Ruxandrei Zenide

Născută în România, Elina Löwensohn este fiica unei dansatoare din București. După moartea tatălui ei, un evreu fost deținut într-un lagăr de concentrare, mama ei a emigrat în America. Ea a obținut cu greu viza de ieșire din România, după o grevă a foamei. A studiat artele dramatice în New York. Primul rol important l-a avut la 29 de ani, ... Citeşte mai departe »

„Miracolul din Tekir”, proiectat la Berlinale, în cadrul European Film Market

Filmul „Miracolul din Tekir” va fi proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cadrul European Film Market. Proiecția va avea loc miercuri, 17 februarie, de la ora 11,30, la CinemaxX Studio 14. La proiecție vor participa producătorii Alex Iordăchescu și Gabi Suciu. „Miracolul din tekir” se lansează în cinematografele din România pe 4 martie. Prezentatî în premieră internațională la Zurich ... Citeşte mai departe »

„Miracolul din Tekir”, cu Dorotheea Petre, în curând la cinema

La 10 ani distanță de filmul „Ryna”, regizoarea Ruxandra Zenide reia colaborarea cu actrița Dorotheea Petre în „Miracolul din Tekir”, o co-producție Elveția-România ce dezbate o temă sensibilă și incomodă: misticismul. În acest film, Ruxandra Zenide crează un univers specific în care natura, în aspectul ei misterios și creator, este un personaj central în film. Povestea filmului se creează în ... Citeşte mai departe »