vineri , 3 februarie 2023

Arhivă etichete: Sala Radio

Abonare RSS

Alexandru Tomescu și Mădălin Voicu, împreună pe scena Sălii Radio

foto Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio vă invită la un concert Mozart/Beethoven, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio, sub bagheta dirijorală a lui Mădălin Voicu – fiul marelui violonist Ion Voicu – și cu participarea apreciatului violonist Alexandru Tomescu, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion ... Citeşte mai departe »

Concert Claude Debussy, la Sala Radio

Vineri, 4 decembrie (19.00), Radio România în colaborare cu Institutul Francez București prezintă la Sala Radio un eveniment conceput în special în jurul muzicii compozitorului francez Claude Debussy, concert derulat cu participarea Mihaelei Mingheraș-Couture, soprană stabilită în Franţa unde susţine o importantă carieră artistică, pe scene cum ar fi cea a Operei Comice din Paris sau la Théâtre du Châtelet. ... Citeşte mai departe »

„Der Rosenkavalier”: proiecție de film mut cu acompaniament orchestral

Vineri, 13 noiembrie (19.00), SALA RADIO va fi gazda unui eveniment muzical și cinematografic cu totul special, organizat de RADIO ROMÂNIA și de GOETHE-INSTITUT BUCUREȘTI, la inițiativa acestuia: o proiecție de film mut cu acompaniament orchestral! Veţi asculta Der ROSENKAVALIER (CAVALERUL ROZELOR), operă comică în trei acte semnată de RICHARD STRAUSS, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio şi sub bagheta dirijorului STEFAN GEIGER și ... Citeşte mai departe »

Pianistul de jazz Ion Baciu Jr. va concerta la București

Unul dintre cei mai importanți pianiști români de jazz, Ion Baciu Jr., muzician stabilit în Suedia și aplaudat alături de cele mai cunoscute formații și soliști de jazz din țara sa de adopție – inclusiv alături de Stockholm Jazz Orchestra – este invitat să concerteze la Sala Radio. Joi, 12 noiembrie (19.00), în cadrul seriei de evenimente lunare intitulate „JAZZ ... Citeşte mai departe »

Vivaldi, Haydn şi Mozart, pe scena Sălii Radio

O călătorie muzicală de la barocul lui Vivaldi – celebrul creator al suitei „Anotimpurile” – la clasicismul lui Haydn şi al genialului Mozart este ceea ce vă propune Orchestra de Cameră Radio, în concertul prezentat miercuri, 21 octombrie  (19.00), la Sala Radio. Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, care a fost recent distins cu Premiul I şi alte ... Citeşte mai departe »

Concert Mozart cu pianistul ceh Jan Simon

Pianistul Jan Simon, unul dintre cei mai mari muzicieni cehi ai momentului, este invitatul special al Orchestrei de Cameră Radio în concertul ce marchează închiderea stagiunii 2014-2015 pentru ansamblul ce face parte din Orchestrele şi Corurile Radio România. Evenimentul programat miercuri,  17 iunie (19.00), la Sala Radio, este dedicat în exclusivitate lui MOZART şi se derulează sub bagheta unuia dintre ... Citeşte mai departe »

Spectacol Alexandru Tomescu, în colaborare cu Mircea Albulescu, pe muzică de Philip Glass

Concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio miercuri,  8 aprilie, de la ora 19.00, propune publicului trei întâlniri cu totul speciale: violonistul ALEXANDRU TOMESCU va interpreta o creaţie a controversatului compozitor american PHILIP GLASS, vocea actorului MIRCEA ALBULESCU va „juca” rolul naratorului  în lucrarea La piatra de hotar a FELICIEI DONCEANU, şi seara se va încheia cu partitura lui HAYDN ... Citeşte mai departe »

VOCES, cel mai longeviv cvartet de coarde din România, în recital Haydn

Prima zi a lunii aprilie propune publicului la Sala Radio nu un concert „păcăleală”, ci un recital conceput exclusiv în jurul unuia dintre compozitorii cei mai „optimişti” ai repertoriului simfonic şi cameral: HAYDN. Lucrările sale sunt definite de o tehnică perfectă, o expunere clară şi o notă de optimism ce rezultă într-o adevărată bucurie a compoziţiei, Haydn însuşi declarând despre ... Citeşte mai departe »

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska cântă Brahms la Sala Radio

Violonista poloneză Patrycja Piekutowska, invitată specială în concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Naţionale Radio, va cânta, alături de acelaşi ansamblu, în evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio. Este prima violonistă din Polonia care a obţinut distincţia supremă la Cannes Classical Award (2008). Se bucură de o frumoasă carieră internaţională atât în Polonia, cât şi ... Citeşte mai departe »

Alexandru Tomescu cântă Variaţiuni pe teme din „La Traviata”, la Sala Radio

Violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, artistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, revine pe scena Sălii Radio în noua stagiune (2014-2015) în concertul Orchestrei de Cameră Radio, programat miercuri, 29 octombrie, de la ora 19.00. Programul pe care vi-l propune Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, este unul foarte ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus