miercuri , 6 iulie 2022

Arhivă etichete: scriitor

Abonare RSS

Haruki Murakami: „Sunt exact ca oamenii care-mi citesc cărțile”

Foto: entretenimiento.es.msn.com Haruki Murakami își prețuiește foarte mult solitudinea, iar dorința sa de anonimat nu s-a schimbat nici astăzi, când este unul dintre cei mai populari scriitori ai lumii. Acordă rar interviuri, și oricum, presa succintă a anilor 2000 nu mai este deschisă la conversații lungi, care îți rămân în minte vreme îndelungată. Astfel, pentru cei care-l iubesc pe romancierul ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa: „Scriu pentru că sunt nefericit. Dacă n-aș scrie, probabil că mi-aș zbura creierii”

Într-un interviu acordat publicației The Paris Review, Mario Vargas Llosa vorbește despre literatură ca despre o mare și totală iubire: mai mult decât un modus vivendi, ea a fost, din câte înțelegem, singura constantă în viața sa, nu doar salvându-l de tentația morții, ci oferindu-i mai mult decât și-ar fi închipuit atunci când a scris primul cuvânt pe hârtie. În ... Citeşte mai departe »

Gabriel García Márquez: „Oricine poate scrie orice, atâta vreme cât este crezut”

Foto: dallasmorningviewsblog.dallasnews.com Una dintre edițiile din 1981 ale publicației The Paris Review a găzduit un adevărat eveniment editorial: un interviu amplu și profund cu Gabriel García Márquez. Conversația lui Peter H. Stone cu marele scriitor rămâne un document prețios pentru toți cei care-l iubesc pe inventatorul lui Florentino Ariza și al clanului Buendía. Pentru toți ceilalți, dialogul celor doi poate ... Citeşte mai departe »

Scriitorul Mihail Șișkin vine în România

Vineri, 4 octombrie 2013, începând cu ora 18.30, celebrul scriitor Mihail Șișkin, considerat cel mai mare autor rus al momentului și cel mai important candidat rus la Premiul Nobel pentru literatură, se va întâlni cu publicul din București la invitația editurii Curtea Veche Publishing. Evenimentul va fi găzduit de Galeriile Artmark (Palatul Cesianu-Racoviță, Strada C.A. Rosetti, nr. 5, etaj I) ... Citeşte mai departe »

Haruki Murakami: „Sper să alerg la maratoane până la 85 de ani”

Scriitorul Haruki Murakami, cunoscut pentru pasiunea sa pentru sport – pe lângă cea pentru jazz și pisici – a declarat că speră să poată continua să participe la maratoane până la o vârstă înaintată. Celebrul autor japonez are o experiență de peste trei decenii în domeniu și a scris chiar și o carte despre asta, „Autoportretul scriitorului ca alergător de ... Citeşte mai departe »

Cinci fotografii inedite cu John Steinbeck

Autorul „Fructelor mâniei”, unul dintre cele mai rafinate spirite ale literaturii mondiale, surprins într-o serie de fotografii rare, inedite. John Steinbeck adora să fumeze, iar lucrul acesta se observă lesne și azi, la mai bine de patru decenii de când ne-a părăsit. Fie că scria sau savura un moment de liniște la malul oceanului, artistul avea mereu pregătit un strop ... Citeşte mai departe »

Fotografie rară: William Faulkner, la mașina sa de scris

Unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului trecut, surprins în fața mașinii de scris la care a dat naștere romanelor sale, adevărate repere ale literaturii universale. Aici, William Faulkner apare fotografiat la începutul anilor ’40, pe balconul locuinței sale din Hollywood, California, în timp ce lucra la un scenariu. Scriitorul a murit pe 6 iulie 1962, la vârsta de ... Citeşte mai departe »

Instantaneu: Ernest Hemingway, în timp ce scria „Pentru cine bat clopotele”

Dacă vă întrebați cum a luat naștere unul dintre cele mai citite romane din literatura universală, iată: Ernest Hemingway, surprins la mașina sa de scris, în timp ce lucra la cartea „Pentru cine bat clopotele”. Fotografia datează din 1939 și a fost realizată în Sun Valley, Idaho. Sursă: The Guardian Citeşte mai departe »

Scriitorul Juan Pablo Villalobos va veni în România

„Fiesta în bârlog”, prima carte a scriitorului mexican Juan Pablo Villalobos, a făcut vâlvă în toată lumea de îndată ce a apărut, ajungând direct pe lista scurtă pentru Guardian First Book Award, şi la puţin peste un an fiind deja publicată în 15 ţări. În luna martie, la invitaţia Curtea Veche Publishing, Juan Pablo Villalobos va veni în România.  Scriitorul ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus