vineri , 22 octombrie 2021

Arhivă etichete: scriitori

Abonare RSS

De neratat, în luna august: Festivalul „Gellu Naum”, ediția a doua

În perioada 4-5 august 2017, Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația „Gellu Naum”, organizează cea de-a doua ediție a Festivalului „Gellu Naum”. Evenimentul din acest an se va desfășura pe parcursul a două zile, la București și Comana, și va reuni poeți români contemporani, apropiați de Gellu Naum și de scrierile sale. „Vă invităm alături de ... Citeşte mai departe »

Un gând: Ernest Hemingway

foto Citeşte mai departe »

Cine merge la Festivalul Internațional de Literatură de la București

Mâine, 7 decembrie, debutează cea de a IX-a ediție a celui mai important festival internațional, independent, de literatură din România: FILB – Festivalul Internațional de Literatură de la București. Primul eveniment din cadrul ediției din acest an a Festivalului îl reprezintă conferința cu tema „Biografia unui festival internațional, independent, de literatură: FILB”, realizată în parteneriat cu Departamentul de Științe ale ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. Elizabeth J. Church: „Scriu în fiecare zi. Nimic nu e mai important pentru mine”

foto: Algonquin Books, Alan A. Church Romanul ei de debut, „The Atomic Weight of Love”, se află în topul Amazon al celor mai bune cărți de ficțiune din 2016 și este deja pe locul al 12-lea ca număr de ediții vândute. ELIZABETH J. CHURCH a intrat în lumea literară cu naturalețea celor care scriu dintotdeauna, ca și cum ar fi ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: ce spun despre căsătorie trei scriitori celebri

foto Știți că adun de prin cărți fragmente de înțelepciune sau doar pasaje care mă pun pe gânduri, în cel mai plăcut mod cu putință, pentru că sunt scrise cu priceperea cu care unii scriitori știu să evoce chiar și cele mai simple lucruri. De data asta, împărtășesc cu voi câteva idei despre căsătorie care mi-au rămas în minte. Prin ... Citeşte mai departe »

Programul Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti

• Cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti: 2-4 decembrie, ora 19.00, Clubul Ţăranului • 17 nume de primă mărime ale literaturii contemporane, oaspeţi din Turcia, Elveţia, Ungaria, Spania, Statele Unite ale Americii şi România • În premieră absolută, FILB 8 aduce la Bucureşti LITERARY DEATH MATCH, un proiect spectaculos din SUA, în cadrul ... Citeşte mai departe »

Un gând: Charles Dickens

foto Citeşte mai departe »

Camelia Cavadia: Să scriu o carte a fost pentru mine un salt cu parașuta, fără plasă de susținere

Camelia Cavadia e unul dintre cei mai buni oameni de PR pe care-i cunosc, unul dintre cei care își fac treaba ca la carte și pe care-i poți număra pe degete în România. Colaborăm de ani, dar abia recent, când a lansat prima ei carte, am descoperit-o și altfel, în postura de povestitor. Romanul ei, „Vina”, publicat la Editura TREI, ... Citeşte mai departe »

Italia, anii ’20: Aldous Huxley și D.H. Lawrence

Scriitorii Aldous Huxley și D.H. Lawrence, pe care i-a legat o prietenie strânsă, fotografiați, în Italia, în anii ’20. Foto: tumblr.com   Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: scriitori și pisicile lor

Aproape toate personajele lui Murakami au câte o pisică. Pisicile lui Hemingway din Key West, Florida, cele cu câte șase degete la o lăbuță, sunt de mult celebre. Pisoiul lui Cortázar, Theodor W.Adorno, a devenit personaj în toată regula în „Călătorie în jurul zilei în 80 de lumi”. Iar Bukowski amintește, în mai multe rânduri, în romanul său „Hollywood”, despre ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus