Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 18 februarie – 29 mai 2016, în Sălile Kretzulescu, expoziţia „Brâncuși. Forme în alb și negru”. Expoziția face parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi inițiat de Ministerul Culturii și propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele realizate de Brâncuşi la ... Citeşte mai departe »
Arhivă etichete: sculptura
Abonare RSS„Sculptură în câmp deschis. Anii nouăzeci. Trasee subiective”, la Mogoșoaia
Expoziție de sculptură la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, între 6 și 30 iunie 2015. Artiști: Angela Bontaș, Alina Buga, Dumitru Cojocaru, Reka Csapo-Dup, Elena Dumitrescu, Adrian Ilfoveanu, Marius Leonte, Adrian Pîrvu, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Patricia Teodorescu, Lucian Țăran. Curatoare: Simona Vilău Expoziția propune întâlnirea a doisprezece artiști, absolvenți ai Departamentului de Sculptură de la Universitatea de ... Citeşte mai departe »
„Moravuri”: expoziție de Petre Mihai Nilă, la Galeria KronArt
La o oră devenită de acum ritualică (13), galeria KronART vernisa, pe 6 mai, expoziția „Moravuri” a sculptorului Petre Mihai Nilă. Obișnuit, veți spune. Și totuși, cât de neobișnuit…Sau invers, totuna. Piese din bronz emanând, toate, o stranie senzație de forță, de monumentalitate concentrată, diseminate în spațiul galeriei, recompun fiziologia și etica, ba chiar (filocalic, aproape), lupta cu patimile care ... Citeşte mai departe »
Sculpturi de Antoine Bourdelle în Colecţia Simu, la Muzeul Colecţiilor de Artă
Muzeul Naţional de Artă al României vă invită duminică, 27 octombrie, de la ora 11.00, la programul Opera sub clar de… lupă: sculpturi de Antoine Bourdelle în Colecţia Simu, desfăşurat la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111). Se plăteşte doar biletul de intrare în muzeu (15 lei întreg, 7,5 lei redus) fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se ... Citeşte mai departe »
„Opera sub clar de … lupă”, în expoziția Mitul național, la Muzeul de Artă
Muzeul Național de Artă al României vă invită sâmbătă, 9 martie, de la ora 11.00, la o nouă întâlnire în expoziţia Mitul naţional. Contribuţia artelor la definirea identităţii româneşti (1830 – 1930), sub genericul „Opera sub clar de … lupă”. De data aceasta vi se propun spre analiză două sculpturi de Wladimir Hegel (1839-1919): bustul regelui Carol I (marmură, 1891) ... Citeşte mai departe »