duminică , 19 septembrie 2021

Arhivă etichete: sistem imunitar

Abonare RSS

Patru +1 sugestii pentru un stil de viață mai sănătos

Să vorbești despre stilul de viață sănătos a devenit o adevărată modă în ultimul deceniu. Tone de informații și de opinii răsar zi de zi din partea unei mulțimi de specialiști, gata să ne sfătuiască ce să (nu) mâncăm și ce să (nu) facem pentru a trăi mai mult și mai bine. Cum știm ce ni se potrivește și ce ... Citeşte mai departe »

Imunitatea, garda de corp a sănătăţii: cum trăim ca să o păstrăm puternică

Foto: breakingmuscle.com Fără sistemul imunitar, organismul nostru ar fi ca un tărâm al nimănui, în care agenţii patogeni şi-ar face de cap fără bariere. Imunitatea cuprinde toate mecanismele de apărare ale corpului în faţa atacurilor venite din exterior: bacterii, viruşi, fungi, substanţe toxice şi foarte gresive sau radiaţii. Sistemul imunitar reprezintă o reţea complexă de mecanisme bine alcătuite, fiecare având rolul ... Citeşte mai departe »

Ce este şi cum se manifestă infertilitatea imunologică

O veste deloc îmbucurătoare pentru un cuplu la început de căsnicie este, cu siguranţă, infertilitatea şi şansele scăzute de a avea copii. Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, după 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate. Însă, atunci când sistemul de apărare al organismului  nu mai reacţionează în faţa unor afecţiuni sau boli, ... Citeşte mai departe »

Imunitatea şi flora intestinală: cum ne protejăm de bacteriile dăunătoare

Rolul florei intestinale este decisiv nu doar în procesul digestiv şi al asimilării nutrienţilor, ci şi în protecţia întregului organism. Această funcţie de apărare se datorează faptului că 70% din sistemul imunitar este reprezentat de tractul digestiv. Astfel, flora intestinală contribuie în mod esenţial la imunizarea organismului, datorită  bacteriilor existente la nivelul tractului digestiv şi sprijinul pe care acestea îl ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus