duminică , 17 octombrie 2021

Arhivă etichete: Special Larevista.ro

Abonare RSS

Special LaRevista.ro: Alfred Dunhill, vizionarul care a revoluționat piața tutunului

Ca mai toate poveștile interesante pe care le-am descoperit în ultima vreme, și aceasta pleacă de la o fotografie. Mă uitam pe tumblr.com când mi s-au oprit ochii pe imaginea de mai jos: un bărbat elegant, așezat la o masă aflată sub cerul liber, îi arată unui soldat un obiect care, la prima vedere, nu prea-ți dai seama ce ar ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: cum a devenit „Sărutul din fața primăriei” necazul lui Robert Doisneau

Este cea mai cunoscută fotografie a lui Robert Doisneau și una dintre cele mai romantice imagini pe care le-am întâlnit vreodată. Un cuplu de tineri se sărută în mers, pe o stradă populată din Paris, părând cu totul desprinși de lumea din jur și suspendați pentru un moment în propria lor realitate. „Le baiser de l’hôtel de ville”/„Sărutul din fața ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: le-am găsit pe Gamble Benedict și pe Georgette Porumbeanu, fiica lui Andrei

De la stânga la dreapta: Gamble Benedict, Georgette și Helma Porumbeanu / foto Așa cum v-am promis, am făcut tot ce am putut ca să-i găsesc pe oamenii implicați în istoria Benedict – Porumbeanu, pe care ați citit-o atât de mulți. Andrei nu mai este în viață, a murit în 1988, dar Gamble trăiește (în Hershey, Pennsylvania) și are azi ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus