miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: spectacole

Abonare RSS

„Împăratul muștelor”, în premieră la Teatrul Excelsior

Teatrul Excelsior prezintă, vineri 12 ianuarie 2018, premiera oficială a spectacolului Împăratul muștelor, o adaptare a binecunoscutului roman scris de William Golding realizată sub semnătura regizorală a lui Tudor Lucanu. La mai bine de o jumătate de secol de la data primei sale apariții, Împăratul muștelor ajunge pe scena Teatrului Excelsior, unde devine o metaforă a timpului prezent ce surprinde ... Citeşte mai departe »

Patru zile de teatru independent, la București

Patru zile, 37 de spectacole, trei secțiuni și 14 teatre independente din toată țara. Aceasta este propunerea Festivalului Național de Teatru Independent pentru publicul bucureștean, în perioada 3-6 noiembrie 2016. Cea de-a IVa ediție a Festivalului Național de Teatru Independent (FNTi4), organizată printr-un parteneriat al teatrelor independente din București, își propune să aducă în fața publicului, la fel ca în ... Citeşte mai departe »

Kenny Garrett concertează la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions continuă seria de concerte de la Sala Radio din București cu nume de referinţă ale jazz-ului internațional. După concertul sold out al celebrului saxofonist Ravi Coltrane, un alt notoriu muzician american este invitat la Sala Radio, în data de 14 mai, de la ora 20.00: ilustrul saxofonist şi compozitor Kenny Garrett. Considerat de publicaţia Washington City ... Citeşte mai departe »

Preţul dolarului afectează preţurile biletelor la concerte

Foto: Roxette, în concert la București, 2011; foto: Eduard Breabăn Creşterea galopantă a dolarului în raport cu leul are efecte negative inclusiv asupra pieţei de evenimente din România, preţul biletelor pentru concerte precum Roxette sau Korn putând fi mărit în perioada următoare. Majorarea preţurilor nu va fi aplicată imediat, organizatorii oferind şansa celor interesaţi de concerte să beneficieze de preţuri ... Citeşte mai departe »

Goran Bregović, Mahala Rai Banda şi Gipsy Casual, invitați la prima ediție a festivalului Baro Foro

Foto: pomgranatearts.com Sâmbătă, 29 august, de la ora 18:00, la Arenele Romane, are loc prima ediţie a festivalului intercultural „Baro Foro”. Evenimentul îl are drept invitat pe celebrul artist Goran Bregović şi Wedding and Funeral Orchestră. Invitaţi speciali sunt Mahala Rai Banda şi Gipsy Casual. Goran Bregović este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi artişti balcanici, legătura sa cu România ... Citeşte mai departe »

Irina Sârbu și alți cinci muzicieni au lansat Ethnotic Project

Folclorul românesc este un univers sonor ancestral, ale cărui  bogăţie şi frumuseţe au rămas nealterate de trecerea timpului. Mai mult, folclorul românesc, cu ritmurile sale specifice, cu liniile melodice unduite, cu profunzimile, expresivitatea şi forţa unei autentice producţii artistice colective, este şi va rămâne, cu siguranţă, generoasă sursă de in spiraţie pentru muzicieni români (şi nu numai!), compozitori sau interpreţi, ... Citeşte mai departe »

Bach şi Mendelssohn, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio

Miercuri,  11 martie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă propune la Sala Radio un concert cu doi mari compozitori ai repertoriului simfonic: BACH – „titanul” barocului muzical german, şi MENDELSSOHN, compozitorul romantic pe care Schumann îl caracteriza drept „Mozart al secolului al XIX-lea”, datorită geniului său muzical ce s-a făcut remarcat de la o vârstă timpurie. Veţi aprecia de altfel ... Citeşte mai departe »

Toamnă văratică, la București: Gala Folk You! Florian Pittiș, ediția a zecea

Pe 19 septembrie, în Piaţa George Enescu (în faţa Ateneului Român), de la ora 18:00, şi 19 septembrie, de la ora 19:00, se va scrie povestea celei de-a patra ediţii de Bucureşti a Festivalului Folk You! Florian Pittiş. Intrarea este liberă! Începând din 2011, Festivalul Folk You! Florian Pittiș are buletin de Bucureşti. Festivalul s-a îmbrăcat în haine de gală, ... Citeşte mai departe »

„Am o căsuță mică”: Gaşca Zurli şi „Un părinte mai bun”, în turneu național

Septembrie este luna noilor începuturi. Primele zile de toamnă, primele zile de şcoală, dar şi începutul unui minunat proiect al veseliei, al distracţiei şi al bunei dispoziţii. Gașca Zurli și-a propus să înveselească zilele toamnei și să bucure copiii și părinții din toată țara, cu 30 de spectacole vesele și zurlii, incluse în Turneul Național „Am o căsuță mică”. Turneul ... Citeşte mai departe »

Horațiu Mălăele face „Fest pe Lipscani”, la 40 de ani de carieră

În perioada 12-21 septembrie, Teatrul de pe Lipscani realizează  festivalul de teatru „Fest pe Lipscani” – prima ediţie, dedicată aniversării a 40 de ani de activitate a lui Horaţiu Mălăele. Astfel, această manifestare culturală se transformă într-un maraton teatral inedit şi unic, ce va conţine 10 zile cu 12 evenimente ce îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, ... Citeşte mai departe »