vineri , 1 iulie 2022

Arhivă etichete: Stefania Nistoreanu

Abonare RSS

„Ou spart”, de Nichita Stănescu

Auzeam piatra murmurând că sunt pietre mi-am zis şi că sunt Auzeam iarba încolţind că este, mi-am zis, fiind Auzeam ploaia plound, ou, mi-am zis, voi fi în curând Speriind vulturoaica de pe mine şi zburând-o. *** „Ou spart”, de Nichita Stănescu Pictura: „Eggs”, de Ștefania Nistoreanu Citeşte mai departe »

Pictorița Ştefania Nistoreanu expune pentru prima dată la Londra

Pictoriţa Ştefania Nistoreanu îşi va expune pentru prima dată lucrările la Londra, unde a fost invitată să participe la cel mai mare târg de artă şi design din Europa. Parallax Art Fair are loc pe 21 și 22 octombrie 2017, pe celebra King’s Road, şi găzduieşte sute de artişti şi mii de exponate, din toată lumea. Ştefania, care s-a remarcat ... Citeşte mai departe »

Ștefania Nistoreanu, prima artistă din România care a vândut un tablou în Bitcoin

Ștefania Nistoreanu este prima artistă din România care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin. Un colecționar de artă din Hong Kong a cumpărat de curând lucrarea ei intitulată „Cryptsy”, pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a circa 4.500 de dolari. Vânzarea reprezintă nu doar o premieră în România, ci și un eveniment pe piața de artă internațională. Pictura ... Citeşte mai departe »

Pictorița Ștefania Nistoreanu expune pentru prima dată în Austria

Pictorița Ștefania Nistoreanu, care s-a remarcat în ultimii ani în arta românească prin lucrările sale cu totul inedite, expune pentru prima dată în Austria, în cadrul unui eveniment ce are loc, zilele acestea, la Openair Galerie din apropiere de Viena. Ștefania este singura artistă de origine română invitată să-și prezinte lucrările în cadrul acestei expoziții, care se desfășoară între 11 ... Citeşte mai departe »

Dosar de frumusețe: Ștefania Nistoreanu

Ștefania Nistoreanu e pictoriță și una dintre cele mai frumoase femei pe care le cunosc, așa că am vrut să aflu pentru voi care sunt obiceiurile ei de îngrijire. Citiți și o să descoperiți în cuvintele ei o inspirație! Când m-a rugat Corina să scriu despre ritualurile mele de frumuseţe m-am blocat, gândindu-mă că eu nu am aşa ceva, eu fac ... Citeşte mai departe »

Ştefania Nistoreanu: „Extravaganța mea e să nu fiu la modă”

Să stai de vorbă cu un artist e întotdeauna o șansă de a privi lumea altfel. Ca o carte deșteaptă, care-ți deschide ochii spre nevăzut, o discuție cu un om care-și exprimă artistic universul interior îți poate revela noi sensuri a tot ce te înconjoară. Nu e asta adevărata bogăție? ȘTEFANIA NISTOREANU, într-un interviu inedit, pentru voi.  Cum arată o ... Citeşte mai departe »

Ştefania Nistoreanu: „Îmi valorific arta în bitcoins pentru că mă atrage ideea de inovație financiară și culturală”

Ștefania Nistoreanu este prima artistă din România care a decis să își comercializeze tablourile în moneda virtuală bitcoin, considerată modalitatea de plată a viitorului. Cu doar câteva zile înainte de următoarea sa expoziție, pictorița ne-a acordat un interviu în care vorbește despre miturile și frumusețea pasiunii ei și despre felul în care se nasc lucrările sale avangardiste. Care crezi că ... Citeşte mai departe »

„Toamnă barocă” la Palatul Brukenthal din Avrig

Contese şi conţi, baroni şi baronese, muschetari şi personaje mai mult sau mai puţin de poveste își dau întâlnire sâmbătă, 5 octombrie 2013, la Palatul Brukenthal de la Avrig, pentru a participa la cea de-a cincea ediție a Festivalului „Toamnă barocă la Avrig”. Organizatorii pregătesc o zi cu adevărat specială, în care miresmele toamnei se vor împleti cu frumusețea picturilor ... Citeşte mai departe »

Ştefania Nistoreanu: cinci picturi pe care le iubesc

Un lucru e clar: ne place la nebunie să „torturăm” artiștii! Le cerem actorilor să aleagă pentru noi doar cinci filme preferate, scriitorilor – să ne dezvăluie cinci cărți fără de care n-ar fi fost azi aceiași, iar pe muzicieni îi chinuim întrebându-i care sunt cinci dintre cântecele lor favorite. De data asta, am aruncat mănușa provocării către Ștefania Nistoreanu, rugând-o ... Citeşte mai departe »

Special LaRevista.ro: ce ne place vara aceasta

Am trecut pe listă câteva lucruri, locuri și stări care ne fac mai frumoasă vara lui 2013. Le împărtășim cu voi, gândindu-ne că vom reuși să vă inspirăm și să vă facem să treceți mai ușor peste caniculă, stres și inerentele momente neplăcute ale vieții cotidiene. Latte fredo preparat acasă Preparați cafeaua voastră preferată, lăsați-o un timp să se răcească, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus