joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: televiziune

Abonare RSS

Anda Docea: opt mituri despre jurnaliști

foto De la „All the President’s Men” și „Broadcast News”, până la „Spotlight” și „Truth”, am văzut zeci, poate sute de filme și seriale cu subiectul din lumea presei. Constat că există niște mituri (sau chiar stereotipii) care nu încetează să mă amuze. Le înșir mai jos pe primele care-mi vin în minte: jurnaliștii apar șifonați, nedormiți, nerași, purtători de ... Citeşte mai departe »

Anda Docea: cinci motive pentru care iubesc jurnalismul

Anda Docea se numără printre acei oameni puțini despre care poți spune că sunt, în egală măsură, scriitori și jurnaliști, căci, de regulă, cei care se prezintă a fi una sau alta sunt ori mai mult una, ori mai mult cealaltă, ori nici una, nici alta. Anda a lansat anul trecut prima carte, „Camere de hotel”, și de peste 10 ... Citeşte mai departe »

„Dalida pour toujours”: documentar despre celebra artistă, la TV5Monde

foto TV5MONDE vine în iulie cu programe noi, excelente. Simțiți aventura în emisiunile Fort Boyard și Les carnets du bourlingueur / Jurnalele aventurierului, pentru ca apoi să vă petreceți timpul căutând piese vechi, cu povești fascinante, ascunse în târgurile de vechituri în Jour de Brocante / Piața de vechituri. Luați o gură de aer proaspăt cu Oxygène, un grupaj special ... Citeşte mai departe »

Actorul Mișu Fotino a murit, la 83 de ani

Actorul Mișu Fotino a murit, luni, la vâsta de 83 de ani, după o lungă și grea suferință. Mișu Fotino s-a stins din viață luni, în jurul oei 15.30, la Spitalul Elias din București, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat medicul Dana Safta, citată de mediafax.ro. Alexandru Arșinel a spus, la rândul său, pentru aceeași sursă, că ... Citeşte mai departe »

Stela Popescu: „Pe vremea noastră nu intra oricine în televiziune. Astăzi intră multe ciurucuri”

Stela Popescu declară că o întristează peisajul media autohton, în care oameni de calitate îndoielnică sunt promovați în funcție de criterii ce au devenit tot mai greu de înțeles. Într-o serie de declarații acordate LaRevista.ro, celebra artistă a făcut referire la showbizul american, precum și la felul în care erau aleși și promovați tinerii în perioada debutului său pe scenă, ... Citeşte mai departe »

Master Class Mariana Nicolesco, în patru emisiuni la TVR 2

Tradiţionalele Cursuri de Măiestrie Artistică, Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco între o ediţie şi alta a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, fac obiectul a patru pasionante emisiuni de televiziune. Le vom putea urmări pe TVR 2, în fiecare sâmbătă a lunii noiembrie, începând cu orele 17.00. Primele două emisiuni sunt dedicate Bicentenarului naşterii lui Verdi ... Citeşte mai departe »

Liviu Mihaiu revine la TVR 1 cu un nou sezon „Între bine şi rău”

Din 8 octombrie, Liviu Mihaiu revine la TVR 1 cu emisiuni în care spiritele se încing, în care telespectatorii sunt prinşi de subiectele fierbinţi dezbătute, iar publicul nu este format din simpli figuranţi, ci din oameni direct  implicaţi în temele de discuţie. Între bine şi rău este un talk-show care a devenit un brand al TVR, un model preluat şi ... Citeşte mai departe »

Guvernul grec a închis televiziunea publică. Sindicatele: „Seamănă cu guvernarea lui Ceaușescu”

Guvernul grec, condus de Antonis Samaras (foto), a decis închiderea canalelor televiziunii publice ERT, într-o demonstraţie de forţă inedită împotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor săi internaţionali. Două dintre partidele de coaliţie au dezaprobat închiderea şi au anunţat că nu vor vota această măsură când decretul va fi prezentat Parlamentului pentru validare, anunță mediafax.ro. Decizia a fost anunţată în cursul după-amiezii ... Citeşte mai departe »

Virgil Ianțu: „În multe domenii diletanţii sunt cap de afiş, dar pe lângă ei există şi valori”

Nu mai este pe „sticlă” în perioada aceasta, dar asta nu înseamnă că Virgil Ianțu nu are mereu câte un proiect în pregătire. Unul dintre ele se bucură deja de atenția publicului – este vorba despre platforma care poartă numele prezentatorului TV, virgiliantu.ro. În interviul de mai jos, Virgil ne-a vorbit despre implicarea sa în mediul online, precum și despre ... Citeşte mai departe »

Marina Almășan: Cele mai fericite cinci zile din viața mea

Cele mai fericite cinci zile din viaţa mea? Numai să nu mă puneţi să fac o ierarhie între ele, pentru că-mi sunt la fel de dragi, toate cinci deopotrivă! Aşadar, am să le rânduiesc cronologic! Aveam 9 ani şi mă aflam la capătul unei lungi aşteptări. Convocasem barza, cu câţiva ani în urmă, implorând-o să-mi aducă un frăţior! Părinţii erau ... Citeşte mai departe »