miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: viata

Abonare RSS

Despre aşteptare

foto: ilustrație de Banksy Dintre toate trăirile unui suflet întrupat în carne și oase, doar așteptarea are fibră, e vie, e densă, o dedublare aproape palpabilă a materiei din care suntem construiţi. Restul sunt prezențe eterice, au contururi abstracte, volatile, emoții ca niște roiuri de particule fine ce ne pătrund şi ne sfredelesc din când în când păstrându-şi identitatea proprie, ... Citeşte mai departe »

Ce credea Prince despre moarte – VIDEO

foto Lui Prince nu-i plăcea să-și sărbătorească ziua de naștere, considerând că aceasta nu face decât să ne reamintească, în fiecare an, de faptul că suntem muritori. În schimb, muzicianul a declarat că va sărbători ziua în care va muri, căci pentru el aceasta va însemna un nou început. Într-un interviu acordat lui Mel B, fostă cântăreață în trupa Spice ... Citeşte mai departe »

Îmi plac oamenii

foto Contrar aparențelor, îmi plac oamenii. Numa’ că nu toţi. De fapt, îmi plac foarte puţini, specia celor care-mi plac e cam pe cale de dispariţie. Nici pe mine nu mă simpatizez foarte tare, să ştiţi, aş fi vrut să fiu în multe alte feluri. Adică dacă eu aş fi o altă persoană, nu ştiu sigur la câte cafele aş ... Citeşte mai departe »

Privește lumea altfel: mood board de aprilie

fotografii: Tumblr, Pinterest   Citeşte mai departe »

Trei piese care fac lumea mai frumoasă – VIDEO

foto M-a întrebat cineva, de curând, ce piesă mi se pare că face lumea mai frumoasă, ce artiști ascult atunci când am nevoie de o încurajare că ceea ce fac nu e în zadar și că – așa cum ne place tuturor să credem – totul va fi bine. Prima care mi-a venit în minte e „Sacrifice”, a lui Elton ... Citeşte mai departe »

Maria Mazilu: „Niciodată nu mi-am făcut planuri. Am trăit după suflet, imprevizibil”

După ce am primit acceptul Corinei Stoica de a scrie ceva pentru La.Revista.ro, am început s-o răsfoiesc mai atent, ca să-i simt stilul și să mă inspir. Interviuri cu profesioniști din diverse domenii; atât de vii, încât m-au tras în miezul lor, ca și când aș fi luat parte, în direct. Nici nu știu cum ajungeam să citesc încă unul ... Citeşte mai departe »

Un câmp de inimi

foto Motto: And although my eyes were open, They might just as well have been closed. Annie Lennox, Whiter Shade Of Pale Am avut un vis în care ningea des, cu fulgi mari, ca nişte stele rotunjoare şi albe, peste un câmp. Şi fiecare fulg adăpostea câte o inimă roşie. Şi atât a nins, până ce câmpul s-a albit de tot, ... Citeşte mai departe »

Give thanks. Every day

foto Sărbătoresc, vorba vine, primul Thanksgiving în America. Recunosc, nu am nicio conexiune spirituală cu Ziua Recunoștinței și, mai mult, mi se pare incredibilă obsesia americană pentru dovleac și curcan – ca a noastră pentru miel și porc de Paști și de Crăciun. Dar îmi place ideea că, măcar o dată pe an, oamenii își amintesc pentru ce sunt recunoscători ... Citeşte mai departe »

Yann Martel: despre lume, Dumnezeu și nebunie

foto Scriitorul Yann Martel vorbește despre felul în care (ne) putem schimba lumea prin viziunea pe care o proiectăm asupra ei, despre credința în Dumnezeu și necesitatea nebuniei, în trei scurte pasaje din cel mai popular roman al său, „Viața lui Pi”. „Lumea nu există pur și simplu. Totul depinde de felul cum o înțelegem, nu? Iar înțelegând ceva, aducem ... Citeşte mai departe »

Un gând: E.E. Cummings

foto Citeşte mai departe »