vineri , 22 octombrie 2021

Arhivă etichete: vizita

Abonare RSS

Vizite ghidate în corpul central al Palatului Regal

Muzeul Național de Artă al României invită publicul în acest sfârșit de săptămână la o serie de vizite ghidate în spațiile istorice recent restaurate din corpul central al muzeului: Sufrageria regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor. Vizitele au loc astfel: – sâmbătă, 15 iunie, de la orele 11.00, 14.00 și 17.00; – duminică, 16 iunie, de la orele 11.00, 14.00 ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa: „Eu voi scrie mereu. Literatura dă sens lumii”

Scriitorul Mario Vargas Llosa, distins luni cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, a mărturisit că va continua să scrie, pentru că literatura „are rolul de a da sens lumii şi de a îmbogăţi viaţa” oamenilor. Scriitorul Mario Vargas Llosa a primit, luni, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, în cadrul ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa, în dialog cu Gabriel Liiceanu, la Cluj

Unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate evenimente literare ale anului va avea loc între 19 şi 21 mai, la Cluj. Scriitorul Mario Vargas Llosa, Premiul Nobel 2010, va fi în centrul vieţii culturale a oraşului timp de trei zile la invitaţia Universităţii Babeş-Bolyai, care îi va acorda, luni, 20 mai, titlul de doctor honoris causa. Duminică, 19 mai, ... Citeşte mai departe »

Mario Vargas Llosa este invitat la Cluj-Napoca, în luna mai

Scriitorul Mario Vargas Llosa, premiat cu Nobel pentru literatură, va primi, pe 20 mai, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. De asemenea, autorul va participa, la Teatrul Naţional al orașului, şi la premiera spectacolului „O mie şi una de nopţi”. Decanul Facultăţii de Litere a UBB din Cluj-Napoca, Corin Braga, a declarat joi că scriitorul Mario ... Citeşte mai departe »

Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

Muzeul Naţional de Artă al României reia din aprilie vizitele cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian şi invită publicul să (re)descopere istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 – 1962). Sâmbătă, 27 aprilie 2013, începând cu orele 11.00 iubitorii ... Citeşte mai departe »

Ethan Hawke va veni în România, pentru a-și lansa cel mai nou film, „Before Midnight”

Actorul Ethan Hawke se va întoarce în România, în luna iunie, pentru a-și lansa aici cel mai nou film în care joacă, „Before Midnight”. Premiera peliculei are însă și un scop caritabil: prin acest eveniment, starul își dorește să strângă fonduri pentru asociația condusă de mama sa, OvidiuRo. După succesul înregistrat de filmele „Before Sunrise” și „Before Sunset”, Ethan Hawke ... Citeşte mai departe »

Expoziții, muzică, dans și teatru, la Noaptea Muzeelor 2013

În noaptea de 19 mai 2012, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, proiecţii şi evenimente speciale interactive, anunță site-ul evenimentului. Vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au ... Citeşte mai departe »

„Mr.Body Language” Allan Pease vine la Cluj-Napoca

Pe 27 martie, la Cluj-Napoca, cititorii au ocazia să îl cunoască pe Allan Pease, celebrul scriitor, speaker şi expert în comunicare. Autorul este invitat în cadrul conferinței “How to be a People Magnet” organizate de Transilvania Business Seminars și, cu prilejul evenimentului, Curtea Veche Publishing își va aştepta cititorii la Cluj pentru o sesiune specială de autografe, cu întreaga serie de cărți ... Citeşte mai departe »

Fiesta la București și Timișoara: Scriitorul Juan Pablo Villalobos a ajuns în România

Scriitorul Juan Pablo Villalobos, celebru pentru romanul său „Fiesta în bârlog”, a ajuns recent în România, unde va petrece trei zile. Este împotriva etichetării cărţii sale ca „narcoliteratură” şi totuşi, este considerat cel mai important reprezentant al acestui curent. De astăzi îl puteţi întâlni pe Juan Pablo Villalobos, scriitorul mexican ce a surprins lumea literaturii contemporane prin „Fiesta în bârlog”, ... Citeşte mai departe »

Actorul John Rhys-Davies, Gimli din „Stăpânul inelelor”, vine în România

Legendarul actor John Rhys-Davies, cunoscut pentru rolul „Gimli” din trilogia „Stăpânul inelelor”, vine să îşi întâlnească fanii din România la East European Comic Con (EECC), pe 30 şi 31 martie 2013, la Palatul Naţional al Copiilor. John Rhys-Davies va participa, alături de Finn Jones, actorul care interpretează rolul lui Loras Tyrell, Cavalerul Florilor, din celebrul serial „Game of Thrones” („Urzeala ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus