vineri , 16 aprilie 2021

Arhivă etichete: William Shakespeare

Abonare RSS

Un gând: William Shakespeare

Citeşte mai departe »

„Visul unei nopţi de vară”, în premieră la Teatrul Excelsior

Teatrul Excelsior prezintă joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, premiera spectacolului Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, regizat de Vlad Cristache. Unul dintre numele reprezentative ale tinerei generații de regizori, Vlad Cristache se află la cea de-a doua sa colaborare cu Teatrul Excelsior după ce, în anul 2015, a semnat regia spectacolului „The History Boys. Povești cu ... Citeşte mai departe »

Scriitorul Howard Jacobson vine la București

Howard Jacobson, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori britanici ai momentului, câştigător al Man Booker Prize şi autor al romanului „Shylock este numele meu”, publicat de Editura Humanitas Fiction în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare, vine la Bucureşti. Autorul se va întâlni cu publicul român miercuri, 10 mai ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38). ... Citeşte mai departe »

Săptămâna Shakespeare la Teatrul Metropolis

foto La Teatrul Metropolis, în perioada 19 aprilie – 23 aprilie 2016, are loc Săptămâna Shakespeare, săptămână dedicată spectacolelor marelui dramaturg William Shakespeare. Teatrul Metropolis dorește să se alăture evenimentelor ce marchează, în întreaga lume, 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, 400 de ani în care marele dramaturg s-a dovedit nemuritor prin opera lăsată moştenire, astfel, la ... Citeşte mai departe »

„Romeo și Julieta”, o premieră de neratat, la Teatrul Masca

Teatrul Masca vă invită vineri, 7 martie, ora 19.00 la avanpremiera spectacolului „Romeo și Julieta”, de W. Shakespeare, spectacol care face parte din proiectul „Shakespeare și gesturile sale”, demarat în 2010. „Nu cred că ar putea fi un moment mai bun decât acesta pentru a monta Romeo şi Julieta. De ce? Pentru că iubirea în forma ei cea mai pură, ... Citeşte mai departe »

„Neguțătoarea din Veneția”, o premieră inedită la Teatrul Masca

Teatrul Masca vă invită în acest weekend la „Neguţătoarea din Veneţia”, un spectacol de commedia dell’ arte pus în scenă de Michele Modesto Casarin, inspirat din povestea „Gianetto”, de Ser Giovanni Fiorentino, şi din piesa „Neguţătorul din Veneţia”, de W. Shakespeare. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 1 februarie iar premiera duminică, 2 februarie, ora 19.00.  „Poetica nemuritoare a lui Shakespeare ... Citeşte mai departe »

„Nevestele vesele din Windsor”, de Alexandru Tocilescu și pe muzica lui Nicu Alifantis, la TVR 2

2014 marchează împlinirea a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare Prima piesă de teatru pe care Televiziunea Română a programat-o pentru acest an este și un prilej de comemorare a dramaturgului William Shakespeare, în 2014 împlinindu-se 450 de ani de la nașterea celui mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor. Telespectatorii pot urmări luni, 6 ianuarie, de ... Citeşte mai departe »

Marea Britanie: cele mai frumoase trasee literare

Foto: homepages.inf.ed.ac.uk Fiecare țară sau regiune are în patrimoniul turistic locurile sale reprezentative, însă pentru iubitorii de lectură peisajului natural îi este adăugat și unul literar, nu mai puțin important. Iar Marea Britanie, pe lângă peisajele și orășelele sale pitorești, mai adăpostește și lumea lui Jane Austen, a lui William Shakespeare sau pe cea a lui Charles Dickens. Vă prezentăm ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus