sâmbătă , 2 decembrie 2023

Eva Daniel a vernisat expoziția „Zâmbetul Pământului”, la Galeria KronArt

Eva Daniel

Pictori, scriitori, jurnaliști și alți iubitori de artă și-au dat întâlnire, marți după-amiază, la Galeria KronArt din Brașov, pentru a lua parte la vernisajul expoziției „Zâmbetul Pământului”, semnată de Eva Daniel.

Realizate într-o tehnică nouă, numită „Hillman”, lucrările artistei Eva Daniel au atras atenția tuturor celor prezenți, care le-au admirat îndelung capacitatea de a se „transforma” în funcție de unghiul din care sunt privite. Tocmai grație manierei în care sunt realizate, operele multidimensionale au calitatea de a nu putea fi copiate. Tehnica utilizată de Eva Daniel induce privitorului iluzia că picturile sunt vibrante, în mișcare. „Picturile artistei Eva Daniel sunt lucrate cu o tehnică unică și Dumneaei, ca inovator adevărat, nu dezvăluie secretul profesional. Și bine face. Crearea unei asemenea picturi necesită o uriașă investiție de timp și energie, și din acest motiv nu sunt mulți cei care doresc să-i pășească pe urme. Cu atât mai mult, și pentru Dânsa tehnica creării efectului optic rezultat, obținut cu mare greutate, e o sarcină încă dificilă. Așa cum arta computerizată nu ține loc de inspirație – numai dezvoltă conștiința omenească și munca mâinii de om, extinde și mărește efectele – tot așa, impresionanta descoperire optică ne face doar mai nerăbdători în așteptările noastre de a descoperi mesajele sufletului. Credem că un artist care s-a întors din pragul morții, ca Eva Daniel, are foarte multe rezerve artistice. Stimate privitorule, nu uita, treci încet în fața tablourilor, și după ce ai ieșit din raza lor vizuală, uită-te înapoi, fiindcă vei vedea cu totul alte imagini decât atunci când privești tabloul de față”, a declarat istoricul de artă Banner Zoltan.

Vernisajul a fost găzduit de pictorul și scriitorul Gabriel Stan, la Galeria KronArt, într-o atmosferă caldă și relaxantă. Tot astăzi, artistul a lansat „13”, volumul său de poeme traduse în limba franceză, și a reușit să introducă audiența în universul magic al operei sale, stârnindu-ne noi curiozități față de aceasta. Cei prezenți la eveniment s-au bucurat și de două momente muzicale – unul vocal și altul susținut la vioară – de Monica Raica, elevă la Liceul de Artă din Sfântul Gheorghe.

Eva Daniel se află doar în vizită în țara noastră, artista locuind în Suedia, însă expoziția sa rămâne deschisă până la 11 ianuarie 2014.

Galeria KronArt este situată în Strada Postăvarului, Numărul 18 din Brașov. Intrarea este liberă.

Vernisaj Eva Daniel - Zambetul Pamantului

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *