miercuri , 18 mai 2022

EXCLUSIV. Mandy Ingber, antrenoarea starurilor: „Yoga este o lentilă prin care mă privesc pe mine însămi”

Mandy1

Este antrenoarea de fitness a lui Jennifer Aniston și prietena apropiată a actriței de mai bine de 20 de ani. Iar vedeta din „Friends” nu este singura celebritate care-i datorează lui Mandy Ingber forma sa fizică incredibilă. Kate Beckinsale, Courteney Cox, Helen Hunt sau Woody Harrelson, alături de familia sa, sunt de multă vreme clienții cunoscutei yogine. În ciuda programului său aglomerat – pentru că se află într-un turneu de promovare, în Statele Unite, pentru cartea sa recent lansată – Mandy Ingber ne-a acordat un interviu exclusiv, primul în presa din România, în care vorbește despre pasiunea sa de-o viață și ne dezvăluie chiar și câteva exerciții pe care le practică alături de clienții săi de la Hollywood.

Care a fost cel mai provocator lucru legat de scrierea cărții tale, Yogalosophy: 28 Days to the Ultimate Mind-Body Makeover?

Nu scrisesem niciodată o carte. Cel mai provocator lucru a fost să încep și să cred în mine suficient de mult, încât să decid că PUTEAM să o scriu. Sincer, credeam că o să am nevoie de un scriitor-fantomă sau de un co-autor. În cele din urmă, o prietenă m-a încurajat, iar câțiva astrologi mi-au sugerat să scriu în același mod în care fac mișcare: consecvent. Scriam preț de două ore, în fiecare zi. Dacă ratam o zi, reveneam la programul de două ore. Nu încercam să recuperez scriind câte patru ore în ziua următoare. După patru luni, am avut manuscrisul!

Există vreun antrenament special pe care celebritățile te roagă să-l pregătești pentru ele înainte de evenimentele importante, cum ar fi premiile Oscar?

Încerc să rămân consecventă cu clienții mei de-a lungul anului. O zi de Oscar e ca o altă zi obișnuită. Cei mai mulți dintre actori se mențin într-o formă foarte bună, pentru că toate privirile sunt ațintite asupra lor în permanență. E bine să fii consecvent. În cartea mea, le ofer cititorilor câteva dintre programele pe care le ofer clienților mei. Iată câteva exemple:

POZIȚII DE YOGA LA SOL: Stai moale și relaxat. Te concentrezi profund și să nu te lași distrat de nimic.

Poziția Războinicului 2

Warrior 2 poseDepărtează picioarele la o distanță de aproximativ un metru. Îndoaie genunchiul drept, așa încât să arate ca un pătrat (în unghi de 90 de grade). Aliniază călcâiul piciorului drept cu partea din lateral a celui din spate. Desenează o linie imaginară de la călcâiul piciorului drept până la scobitura celui stâng. Îndoaie genunchiul din față la 90 de grade. Lipește bine de sol marginea exterioară a piciorului stâng. Întinde brațele în mod egal. Păstrează genunchiul drept îndoit și împinge truchiul în partea stângă. Lasă-ți coapsele în jos, în timp ce-ți ridici sternul. Privește către centrul mâinii tale, spre degetul din mijloc. Apasă umerii în jos, activând mușchii laterali. Respiră. Concentrează-te mai ales la senzația de stabilitate a părții inferioare a corpului. Menține postura timp de 10 respirații sau 60 de secunde.

Poziția Triunghiului

Întinde un picior în față, îndreaptă-l și apropie-ți piciorul Triangle posecelălalt pentru a-ți îngusta poziția (aproximativ un metru). Împinge coapsele spre stânga în timp ce-ți întinzi brațul drept spre dreapta, alungindu-l de-a lungul părții inferioare a trunchiului. Pune-ți mâna dreaptă pe fluierul piciorului, sau dacă ești super flexibil, pe marginea exterioară a gleznei drepte. Ridică brațul stâng. Încearcă să-ți aliniezi umerii cu coapsele și picioarele. Respiră. Menține postura timp de 10 respirații sau 60 de secunde.

Poziția Cizmarului

Cobbler PoseStai jos și unește tălpile în timp ce genunchii se apleacă în exterior. Așază mâinile pe labele picioarelor sau pe glezne și înalță-te, îndreptând coloana vertebrală. Inspiră adânc, iar când expiri, apleacă-ți pieptul înainte, menține și respiră. Ridică-te în picioare după 90 de secunde.

 

 Poziția Porumbelului

DPigeon posein Poziția Cizmarului, mută-ți greutatea spre partea dreaptă și, menținând piciorul drept îndoit, întinde piciorul stâng la maxim, în spatele tău. Așază drept coapsele pe sol. Genunchiul drept ar trebui să fie direcționat spre podea, și coapsele ar trebui să se afle la același nivel. Când ești pregătit, apleacă-ți trunchiul și rămâi astfel timp de 90 de secunde. Pune mâinile la spate și ridică-ți corpul. Repetă exercițiul și cu celălalt picior.

ANTRENAMENTUL YOGALOSOPHY PENTRU TONIFIEREA PĂRȚII INFERIOARE A CORPULUI

Poziția Scaunului Imaginar

Chair poseStai cu picioarele apropiate. Lasă-te în jos pe un scaun imaginar, într-o poziție ca și cum ai sta așezat. Întinde-ți brațele spre cer. Palmele sunt față în față sau se ating, în timp ce îți încordezi tricepșii și transmiți corpului energie prin brațe. Menține timp de cinci respirații. Lasă-ți picioarele în jos, și apoi ridică-te.

 

Genuflexiuni, repetări scurte și din nou Poziția Scaunul imaginar

Depărtează picioarele ușor și adu-ți palmele împreună la piept. Lasă coapsele în jos, ca într-o poziție șezândă și ridică-te imediat. Continuă să respiri. Fă genuflexiunile de opt ori, apoi apleacă-te și ridică-te doar de jumătate, tot de opt ori. Apropie-ți din nou picioarele în Poziția Scaunului Imaginar și repetă tot exercițiul de încă două ori.

Poziția Pisicii (Poziția Vacii)

Cat cow poseStai pe palme și pe genunchi. Coapsele sunt puțin depărtate. Stabilește o respirație ușor curgătoare. Această poziție lucrează asupra coloanei și deschide zona umerilor și a pieptului, a inimii. Când inspiri, arcuiește-te, iar când expiri, îndoaie-te în interior. De fiecare dată când corpul se apleacă în față sau se contractă, expirăm. Când pieptul se deschide, inspirăm.

Ridicări de picior în lateral

Uneori, acest exercițiu este denumit „Extinctorul”. Stai în genunchi, cu mâna dreaptă așezată pe sol. Echilibrează-te cu mâna stângă în așa fel încât să poți sta ușor aplecat spre partea dreaptă. Păstrează genunchiul drept pe podea, iar cu genunchiul stâng îndoit, ridică-ți piciorul într-o parte. Repetă de opt ori, apoi fă exercițiul și cu piciorul celălalt.

Poziția Podului

Bridge poseStai pe spate, cu labele picioarelor paralele pe podea, ușor depărtate. Ridică-ți călcâiele în așa fel încât să le poți atinge cu vârfurile degetelor. Apasă-ți picioarele pe saltea și ridică ușor coloana de la sol, vertebră cu vertebră. Ridică-ți coapsele. Pune-ți degetele sub tine pe măsură ce ajungi să stai pe umeri. Respiră de opt ori înainte să-ți desprinzi mâinile și să cobori coapsele pe podea.

 

Mai departe, așază-te pe spate, cu fundul ridicat. Coboară-ți coapsele la sol și apoi contractă mușchii fesieri, în timp ce împingi în sus cu putere maximă. După opt repetiții, continuă cu aceeași mișcare, contractând fără a coborî însă până la pământ, ci rămânând de jumătate în aer.

MINI-ANTRENAMENT DE DETOXIFIERE

Răsucirea

Twisting lungeCu piciorul drept îndoit în față, păstrează-ți mâna stângă pe podea, față în față cu acesta. Răsucește-ți brațul drept în sus, spre tavan și privește în sus. Asigură-te că întreaga coloană vertebrală se ridică de la osul coccis pănâ la ceafă. Executa poziția și invers.

Răsucire șezândă

Seated twistÎndoaie genunchiul stâng pe podea, în fața ta. Încrucișează-ți piciorul drept peste el, în așa fel încât să-l aduci în afara genunchiului stâng. Trece cotul drept peste genunchiul drept și apasă mâna dreaptă pe podea, la baza coloanei vertebrale. Inspiră când te întinzi și îndrepți coloana, și expiră când te răsucești. Apoi execută poziția și invers.

 

Răsucire culcată

Reclining twistÎntins pe spate, întinde-ți brațele în părți și adu piciorul drept deasupra celui stâng. Coboară încet genunchiul drept către stânga și privește deasupra umărului drept. Relaxează-te. Repetă și pe partea cealaltă.

 

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus