duminică , 24 octombrie 2021

EXCLUSIV. Mandy Ingber, antrenoarea starurilor: „Yoga este o lentilă prin care mă privesc pe mine însămi”

Jennifer Mandy 1

Care este cel mai important lucru care menține prietenia ta cu Jennifer Aniston, după atâția ani?

Încrederea, Loialitatea și Dragostea. Amândouă ne-am dezvoltat mult și am fost martore la multe lucruri una în viața celeilalte. Asta e ceva special.

Ai spus că îți consideri corpul „cel mai mare dar” și că este „un miracol absolut”. Este dragostea de sine ceva natural în cazul tău sau a trebuit să depui eforturi în acest sens?

Am muncit la asta toată viața mea. Să-mi iubesc corpul este, deci, munca mea de-o viață. Sunt o perfecționistă înnăscută și am tendința să-mi doresc să controlez ca să mă simt în siguranță. Asta a dus la tulburări de alimentație… Încercam să mă îndop, în loc să-mi auto-educ propriile emoții extreme. Acest proces dificil a început cu tendința mea de a mă auto-detesta, care a debutat când aveam 10 ani și a culminat când aveam 22. Atunci am decis să mă iubesc, ca parte a unui proces în continuă desfășurare. Când am început să predau, la 27 de ani, eram departe de persoana iubitoare de sine care sunt acum, dar am învățat să-mi vorbesc în termeni pozitivi și să mă îndrept către o gândire corectă. Curând, vorbeam cu voce tare despre dragostea de sine, iar corpul a început să-mi răspundă. Acum am 45 de ani și încă mă aflu în mijlocul acestui proces. Să fac față rănilor, care vin și se duc, și pur și simplu, să mă accept în toate formele. Așa încât, realmente, aceasta este o relație în desfășurare cu mine însămi, până în ziua de azi.

Poate yoga să ajute oamenii în această direcție? Pe tine te-a ajutat?

Dacă poate yoga să ajute? Da. Dar, până la urmă, acceptarea de sine și mintea trebuie antrenate. Yoga te poate ajuta să înveți să te detașezi și să te auto-observi, dar, cu toate astea, te poți folosi de orice împotriva ta. Deci nu yoga este cheia… ci MODUL în care o practici, asta face diferența în ce privește dragostea de sine. Yoga în sine nu m-a ajutat. Yoga a fost o constantă în viața mea încă din copilărie. M-am folosit de ea pentru a încerca să-i atrag atenția tatălui meu (n.r. yogin pasionat), să concurez cu alții și chiar ca să fiu dură cu mine. Dar, totodată, yoga m-a ajutat să formez conexiuni cu ceilalți, să împărtășesc și să creez spațiu.

Care e cel mai bun lucru pe care l-ai învățat despre tine, practicând yoga?

Yoga nu m-a învățat nimic. Yoga este un spațiu și o piatră de încercare. O lentilă prin care mă privesc pe mine însămi.

Cum ți-ar plăcea să îmbătrânești?

SUNT bătrână! (râde) Mi-ar plăcea să fiu mai prezentă și mai echilibrată în viața mea de zi cu zi și să fiu capabilă să mă bucur de fiecare moment.

 

CITIȚI ȘI INTERVIUL ORIGINAL, ÎN LIMBA ENGLEZĂ

 

Jennifer Aniston: „Dacă mai reușesc să prind o programare la ea, sunt norocoasă!”

„E grozavă, o recomand tuturor. Atât de frecvent am recomandat-o prietenilor mei, încât astăzi, dacă mai reușesc să prind o programare la ea, sunt norocoasă!”, a declarat Jennifer Aniston despre prietena sa, antrenoarea de fitness Mandy Ingber. De mulți ani, vedeta practică yoga de trei ori pe săptămână.

Mandy s-a născut în Los Angeles, iar timp de câțva ani, a profesat ca actriță, pentru a urma apoi o carieră de succes în domeniul fitness/wellness. DVD-ul său, „Yogalosophy”, în care prezintă câteva dintre cele mai eficiente antrenamente concepute de ea însăși, se cumpără și astăzi cu entuziasm în lumea întreagă. Pe 6 mai, Ingber a lansat și o carte ce are la bază același concept – Yogalosophy, care combină yoga cu alte tipuri de exerciții menite să tonifice corpul pe dinăuntru și pe dinafară. Volumul, intitulat Yogalosophy: 28-days to the Ultimate Mind-Body Makeover, aduce cititorilor secretele unui trup frumos, descoperite și implementate de Mandy în cei 18 ani de experiență în domeniu.

Pe lângă activitatea sa de antrenor, Mandy Ingber este speaker pe teme wellness și colaborator al site-urilor People, E!, ThatsFit, FitSugar, Shape, Health, Women’s Health, USA Today și Self. De asemenea, apare frecvent în publicații precum Self, InStyle, Vogue, Harper’s Bazaar, O Magazine, Los Angeles, People, Us Weekly, Life&Style, Glamour, Vanity Fair sau Elle.

SUSȚINEȚI LAREVISTA.RO, PRINTR-O DONAȚIE

Fotografii: arhiva personală; mandyingber.com; Mandy Ingber blog; Mandy Ingber Facebook; Mandy Ingber Twitter

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus