joi , 7 decembrie 2023

Explozie rock la Romexpo: concertul Scorpions a „incendiat” Bucureştiul

Scorpions

Legendarii artişti de la Scorpions au revenit pentru a opta oară în Capitală, pentru un show exploziv, ce a avut loc sâmbătă seara (14 decembrie 2013) la Romexpo şi a făcut parte din „Rock’n Roll Forever Tour 2013”. Evenimentul a fost organizat de Project Events şi i-a avut în deschidere pe artiștii de la Trooper.

Deşi deschiderea uşilor era anunțată pentru ora 18.30, deja de la ora 17.00 sute de oameni roiau în jurul uriaşei cupole de la Romexpo, vizibil emoţionaţi şi nerăbdători să-i vadă pe idolii lor. Cum s-au deschis uşile, asemenea cumpărătorilor ce dau buzna în magazine când sunt reduceri, fanii au năvălit în cupola Romexpo şi şi-au ocupat locurile de lângă gardul ce despărţea publicul de scenă.

În jurul orei 20.00, luminile s-au stins şi în aplauzele fanilor, şi-au făcut apariţia pe scenă rockerii de la Trooper. Aceştia şi-au electrizat fanii cu piesele cele mai cunoscute, dar şi cu altele noi, precum cea cântată împreună cu Mihai Georgescu (Mitză) de la Bere Gratis – „Zi după zi”.. Trooper a primit ovaţii şi ropote de aplauze de la fani. „Un show fantastic, probabil cea mai plină de energie trupă din peisajul rock autohton!”, spunea un fan extaziat.

La ora 21.00, cu o precizie nemţească, şi-au făcut apariţia pe scenă mult-așteptații Scorpions. Din primele minute ale concertului, aceştia au oferit un show extrem de dinamic, electrizant şi grandios – exact aşa cum promitea Klaus Meine într-un interviu acordat la sosirea în Bucureşti: „Hei România, ne bucurăm că ne-am întors. Let’s Rock!!! Vom avea un show grandios mâine seară!” Au salutat publicul în limba romana – „Bună seara! Ce faceţi?” – şi au început să facă ce ştiu ei mai bine: să înnebunească fanii.

Aşa cum spunea şi solistul formaţiei, albumul „Stang In The Tail” a avut un mare succes, ce a dat naştere unei noi generaţii de fani, pe care cei de la Scorpions şi-au propus să o cucerească definitiv, acesta fiind şi motivul pentru care au luat decizia de a nu se mai retrage. „Pe măsură ce emoţia noastră a crescut, decizia de a nu ne retrage s-a impus treptat în minţile noastre. Una înseamnă să spui acesta este sfârşitul trupei Scorpions, şi alta înseamnă să şi faci acest lucru. Albumul nostru Stang în the Tail a avut un succes atât de mare, încât o întreagă generaţie nouă s-a alăturat fanilor noştri. A fost uimitor. E la fel ca atunci când eşti la o petrecere bună şi îţi vine foarte greu să cauţi uşa pentru a pleca”” Şi a avut dreptate solistul: la concertul de aseară foarte multe persoane din public nu împliniseră nici măcar 20 de ani!

Are you ready to rock?

Într-o formă de zile mari, artiștii nemţi au cântat piese de pe cel mai recent album – „Stang In The Tail” – balade, dar şi arhi-cunoscutele hituri care au cucerit mai multe generaţii la rând: „Wind Of Change”, „Send Me An Angel”, „Tease me, Please Me”. Au comunicat tot timpul cu publicul, întrebându-i din când în când: Are you ready to rock? Solistul Klaus Meine s-a jucat cu fanii, făcând câteva vocalize, fanii repetând după el. De la cele mai uşoare, până la cele mai grele – ce semănau a vocalize de inspiraţie orientală, Klaus i-a pus la treabă pe fani, aceştia reuşind mai mult sau mai puţin să reproducă sunetele făcute de el.

La un moment dat a sosit şi „Kottak Attack” – momentul de glorie al toboşarului formaţiei, Kottak. Pe ecranele imense au apărut imagini cinematice, montaje video epice, la capătul cărora şi-a arătat uriaşul tatuaj de pe spate: „Rock & Roll Forever”.

Artiştii au fost extrem de darnici cu fanii lor, aruncând în public zeci de beţe de baterie şi pene de chitară, primind şi ei la rândul lor daruri de la fani, printre care şi o bască asemănătoare cu cea a solistului. Klaus Meine a cântat câteva refrene cu steagul României în mână, onorând astfel miile de români prezenţi la concert.

Concertul s-a terminat cu ieşirea de pe scenă a artiştilor, în ropotele de aplauze ale spectatorilor, care însă nu i-au lăsat să plece aşa uşor. Un zumzet asurzitor, un cortegiu de zgomote şi vibraţii au învăluit toată sala, starurile de la Scorpions neavând cum să nu se întoarcă pe scenă pentru câteva bisuri! Aceştia au păstrat cele mai bune piese pentru bis şi au dat lovitura finală cu piesa „Rock You Like A Hurricane”, aducând fanii în delir.

Concertul „SCORPIONS” a avut loc pe 14 Decembrie 2013 la Bucureşti – Romexpo (Pavilion Central) şi a fost un eveniment organizat de Project Events.

Scorpions la București

FOTO: Alin Crăciun

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *