vineri , 25 iunie 2021

Fado la București: Dulce Pontes, o prezență memorabilă la Sala Palatului

dulce

Dulce Pontes a concertat la Bucureşti, oferind celor prezenţi pe 9 februarie 2014 la Sala Palatului un recital incandescent şi învăluindu-i într-un cântec al mării. Asemeni unei adieri ce se transformă în furtună, intensitatea concertului a crescut, piesă cu piesă şi notă cu notă, până la finalul clocotitor.

Showul a început cu liniştitoare acorduri de pian, ce au însoţit piesele „O Infante”, „Grito”, „La Bohemia” şi „Ondeia”. Apoi, a luat amploare, pe tradiţionale ritmuri iberice, cu „Bailados Do Minho”, „Fado Choro” şi „Fado Das Horas”, iar „Soy Un Circo” a adus şi mai multă culoare în eclecticul peisaj muzical al unei seri de neuitat.

Un alt moment intens a fost duetul solistei cu Marcel Pavel, care a impresionat publicul: vocea vibrantă şi răscolitoare a lui Dulce s-a împletit cu cea profundă şi rezonantă a solistului român pentru un moment de excepţie derulat pe parcursul pieselor „Ave Maria” şi „Mar E Tu”.  Iar Marcel Pavel a completat secvenţa cu o magistrală interpretare solo a melodiei „Caruso”.

Finalul spectacolului a fost încununat de melodiile cele mai aşteptate: pasionala „Maria De Buenos Aires” a fost urmată de zbuciumul sălbatic din „Canção do Mar”. Iar când ultimul acord s-a stins aplauzele au izbucnit, la scenă deschisă, spectatorii dând astfel frâu liber emoţiilor acumulate pe parcursul unui concert vibrant, ca însăşi viaţa. Rechemată pe scenă de aplauzele ce au continuat minute în şir, Dulce a revenit, cu zâmbetul pe buze, pentru un bis energic, pe melodia „Laurindinha”, apoi s-a retras, cu braţele pline de flori.

De la prima până la ultima piesă, spectacolul a fost un caleidoscop de trăiri şi de poveşti muzicale tumultuoase, spuse pe tradiţionale ritmuri lusitane, împletite cu fierbinţi şi savuroase influenţe arabe, sud-americane, africane şi balcanice.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus