vineri , 3 februarie 2023

Femeile aflate într-o relație sunt „programate biologic” să nu mai observe bărbații atrăgători

relatii

Soți și iubiți, vă puteți relaxa: potrivit unui nou studiu, femeile care se află într-o relație sunt „programate biologic” să nu mai observe bărbații atrăgători, și mai mult, au un simț critic mai dezvoltat când sunt rugate să le analizeze trăsăturile.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Amsterdam a invitat 226 de studente – unele căsătorite sau în relații stabile, altele, single – să studieze o serie de fotografii cu bărbați atrăgători. Femeile care aveau un soț sau un iubit s-au arătat mai critice în privința bărbaților din fotografii decât celelalte, faptul sugerând că cele aflate într-o relație stabilă au o dispoziție interioară de a rămâne fidele. După ce li s-au luat din față fotografiile, reprezentantele sexului feminin aflate în relații și-au amintit mai degrabă defectele bărbaților pe care-i văzuseră, în timp ce femeile single au vorbit despre calitățile lor. „Acest lucru sugerează faptul că femeile care au un partener stabil sunt programate biologic să nu mai observe bărbații atrăgători din jur și să rămână concentrate pe relația lor”, a comentat Mariko L.Visserman, unul dintre coordonatorii studiului, citat de Daily Mail.

Evident, este dificil de precizat dacă toate femeile participante la studiu au fost sincere în momentul în care au fost rugate să își exprime opinia.

Studiul a avut în vedere numai femei heterosexuale și a fost publicat în jurnalul medical al International Association for Relationship Research.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus