joi , 2 iulie 2020

„Femeile din Alger”, de Pablo Picasso, vândută la licitație cu o sumă record

Femeile din AlgerFoto: ayay.co.uk

Pictura „Femeile din Alger”, de Pablo Picasso, a stabilit un nou record mondial – cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată la licitație – după ce a fost adjudecată cu 179 de milioane de dolari, la New York.

Specialiștii se așteptau ca „Femeile din Alger” să se vândă cu cel puțin 140 de milioane de dolari, dar prețul ei final a întrecut orice estimare, în această perioadă în care apetitul colecționarilor pentru capodopere impresioniste, moderne și contemporane este în creștere, scrie The Guardian. Luni seara, la o licitație a casei Christie’s de la New York, mai mulți colecționari au licitat prin telefon, ridicând competiția în jurul sumei de 160 de milioane de dolari, pentru ca în final, pictura maestrului cubist să fie adjudecată contra sumei de 179,365 milioane de dolari.

Până acum, cea mai scumpă operă de artă vândută la o licitație fusese o lucrare de Francis Bacon, adjudecată contra sumei de 142 de milioane de dolari, în noiembrie 2013.

Experții spun că prețurile uluitoare practicate în cadrul licitațiilor din această perioadă sunt determinate de valoarea de investiție a operelor aflate în joc și de apariția unor colecționari noi, care caută cele mai bune opere de pe piață.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus