vineri , 22 septembrie 2023

Festivalul „George Enescu”: John Malkovich și Orchestra Filarmonicii din Viena, în direct pe Internet

JM

Muzica și filmul se întâlnesc luni, 9 septembrie, într-un spectacol mult așteptat: „The Infernal Comedy” –      „Confesiunile unui ucigaș în serie”. Spectacolul aduce pe aceeași scenă un cunoscut și apreciat actor american, cu nominalizări la cele mai prestigioase premii internaționale de film, John Malkovich – în ipostaza de narator, și una dintre cele mai renumite orchestre simfonice ale lumii – Wiener Akademie.

Spectacolul susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena sub bagheta dirijorului Martin Haselböck va putea fi urmărit luni în transmisiune directă de la Ateneul Român începând cu ora 17.00, pe site-ul TVR dedicat festivalului – enescu.tvr.ro.

Scenariul și regia spectacolului sunt semnate de Michael Sturminger, iar coloana sonoră include, printre altele, compoziții de Vivaldi, Mozart, Haydn și Beethoven. Alături de John Malkovich își vor face apariția pe scenă și soprana americană Laura Aikin și soprana de origine suedeză Marie Arnet.

Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI Torino – în direct la TVR 2, TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro

Concertele oferite luni (9 septembrie) și marți (10 septembrie), de la ora 19.30, de către Orchestra Sinfonica della RAI Torino (dirijor Juraj Valčuha) la Sala Mare a Palatului vor fi transmise în direct la TVR HD și online pe enescu.tvr.ro. Cele două concerte vor fi preluate și de platforma video TVR+, iar reprezentația de luni a orchestrei italiene, care o va avea ca solistă pe violonista Anna Țifu (laureată a Concursului Internațional “George Enescu” – 2007), va fi transmisă în direct și de TVR 2.

Dacă luni melomanii se vor delecta cu un program care include lucrări de George Enescu, Philip Glass, Ravel sau Stravinski, ziua de marți le rezervă o incursiune în muzica lui Debussy, Respighi și, din nou, Ravel.

„Arta fugii”, de J.S. Bach, în interpretarea Cvartetului VOCES

Tot marți, înainte de reprezentația orchestrei din Italia, telespectatorii pot urmări “Arta fugii”, de J.S. Bach, în interpretarea Cvartetului VOCES, în transmisiune directă de la Ateneul Român, începând cu ora 17.00, la TVR HD și online pe TVR+ și pe enescu.tvr.ro.

Festivalul „George Enescu”, în direct la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro

Timp de 28 de zile, Televiziunea Română va asigura în fiecare zi cel puţin o transmisiune în direct de la concertele care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Pe parcursul transmisiunilor, jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Cătălin Sava şi dirijorul Tiberiu Soare vor fi gazdele telespectatorilor şi vor realiza, în direct, scurte interviuri în culisele festivalului.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *