miercuri , 22 septembrie 2021

Festivalul Internațional de Film București începe în aprilie

festival

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura anul acesta, între 18 și 24 aprilie.

În doar șapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala „Elvire Popesco”), Muzeul Țăranului Român și Clubul Țăranului, vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale, workshop-uri și master-classes.
Direct de la Berlin, la BIFF vin anul acesta, două lung-metraje care au făcut parte din Competiția Oficială: filmul “SOY NERO” (Germania / Franța / Mexic, S.U.A. 2016), regizat de Rafi Pitts care îl are co-scenarist pe Răzvan Rădulescu și “A DRAGON ARRIVES!”, în regia iranianului Mani Haghighi, (Iran 2016).

“SOY NERO”

Un film la fel de ursuz și incomod precum subiectul pe care-l abordează, „SOY NERO” se manifestă degajat sub emblematica semnătură a lui Rafi Pitts, originile iraniano-britanice ale regizorului lăsându-și amprenta asupra încărcăturii culturale a acestei producții cinematografice.

„A DRAGON ARRIVES!”

Realizat în maniera jucăușă și absurdă cu care ne-a obișnuit Mani Haghighi, acest „film d’auteur” cu pretenții „arthouse” este intrigant și halucinant; o poveste ruptă din Iranul anilor 60, într-un context atemporal.
Cea de-a XII-a ediție completează conceptul Festivalului Internațional de Film București la care, pe lângă secțiunile tradiționale (Competiție, BEST 4 Kids), se adaugă două secțiuni noi: Le Film francophone și Veneţia, cea din urmă dedicată Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.
Filmele, cele mai multe fără distribuitor în România, și invitații speciali din cinematografia românească și internațională garantează o săptămână magică pentru iubitorii de artă și cultură.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus