marți , 2 martie 2021

Fiat lux! Numai să nu mă orbească…

fiat-luxfoto

Aștept să ne mutăm (mai aproape de oraș) de parcă ar urma să intru într-o nouă eră. De vreo trei luni amânăm, pentru că am avut tot felul de piedici, dar de data asta, dacă nu mai apare ceva, cred că o să fim într-un loc mai bun până la sfârșitul anului. În orice caz, eu sunt pregătită (de atâta timp!) și mi-am făcut temele inclusiv la capitolul „decorațiuni”. Am doar trei mari dorințe: o masă frumoasă de bucătărie, o canapea bej și o lampă de citit, fixată eventual în perete, deasupra patului.

Știți senzația pe care o ai după ce ai stat întins sub pătură, la căldurică, citind o carte, și când ți s-a făcut somn și vrei să adormi, trebuie să te ridici în frig să stingi lumina? O tragedie, știu! 🙂 Dar eu mereu am suferit pe tema asta, pentru că pe unde am tot stat cu chirie, n-am avut o lampă de citit pe care s-o pot stinge doar întinzând mâna. Așa că ăsta e primul lucru de care o să am grijă, când ne mutăm. Lămpi frumoase am văzut aici, plus o mulțime de alte corpuri de iluminat – cele pentru camerele copiilor mi se par adorabile, iar dacă aș avea o grădină, niște felinare cum găsiți aici mi s-ar părea ideale.

Nu știu de unde preferința asta a mea, dar mereu mi-a plăcut lumina difuză. Inclusiv în casa unde stăm acum, aprind mereu mai multe lumini mici, așezate în diferite colțuri ale încăperii, și evit becurile puternice, care-mi taie tot cheful. În sufragerie avem o lampă cu lumină blândă, pe care o ținem aprinsă în fiecare seară, și în bucătărie e mereu pornit becul de la hotă – mi se pare mai discret și mai plăcut. Nu toată lumea e de acord cu mine, am observat că cei mai mulți oameni tind să aprindă toate becurile când intră în casă. 💡 💡 💡 Mie-mi place doar lumina soarelui, dacă vorbim de lumini puternice. Altfel, dacă seara aș putea trăi numai printre lămpi și felinare și lumânări, aș fi în elementul meu. Îmi plac restaurantele puțin obscure, șemineele cu foc adevărat, în loc de becuri, barurile unde e semi-întuneric și orașele scăldate în lumini gălbui, patinate.

Dar dacă ne întoarcem la luminile din casele noastre, am găsit pe Pinterest mai multe imagini care mi-au plăcut, vă las să le vedeți și să vă inspirați. Ultima e preferata mea – fix așa o lampă aș vrea! 😃

1Îmi imaginez că abajurul dispersează frumos lumina. Și e bej!

2Perfectă pentru birou.

3OK, se acceptă și lumini tari, atâta timp cât nu-ți bat în ochi!

4Și mai ales când gătești și e indicat să nu-ți tai și degetele.

5Abajurul mi se pare o pată perfectă de culoare, alături de scaunul albastru.

6Pentru măsuța de bucătărie, unde se mănâncă, se scriu articole, se discută trecutul, prezentul și viitorul, se trăiește…

7Asta!

8Sau, dacă vreți ceva mai romantic… 🙂

***

fotografii: Pinterest 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus