vineri , 18 iunie 2021

Filarmonica „George Enescu”: ce puteți vedea în deschiderea stagiunii

foto

Filarmonica „George Enescu” anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018.

Concert simfonic

Joi, 5 și vineri, 6 octombrie 2017, 19:00 – 21:00, Sala Mare
Deschiderea Stagiunii Simfonice 2017-2018
Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Kah Chun Wong
Solist: Daniel Goiţi
Program: Tiberiu Olah, Suita „Mihai Viteazul” (fragmente), Franz Liszt, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, Antonin Dvorak, Simfonia nr. 9
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Cine este Kahchun Wong

Aclamat de Musical America pentru profunzimea şi sinceritatea muzicalităţii sale, dirijorul singaporez Kahchun Wong a atras pentru prima data atenţia criticii internaţionale în mai 2016, când a câştigat Premiul I la Concursul Mahler, pe urmele lui Gustavo Dudamel, care l-a angajat imediat în calitate de Conducting Fellow al Filarmonicii din Los Angeles pentru stagiunea 2016-2017. După un extraordinar debut neprevăzut cu Orchestra Simfonică din Nürnberg, în octombrie 2016, a fost ales în mod unanim drept dirijor principal al acestei instituţii muzicale, începând cu stagiunea 2018-2019.

Wong este apreciat de orchestrele şi de publicul din întreaga lume pentru modul său prietenos şi comunicativ de a face muzică. Împreună cu Orchestra Simfonică din Nürnberg, va realiza în decembrie 2017 un turneu de concerte în China, iar în vara anului viitor va dirija Klassik Open Air, cel mai mare festival european de muzică clasică în aer liber.

Cine este Daniel Goiți

Pianistul Daniel Goiţi deține nouă premii I la diferite concursuri naţionale, câte două premii I şi II la competiţii naţionale de muzică de cameră. Activitatea sa concertistică include apariţii alături de toate orchestrele simfonice din ţară şi turnee în Germania şi Japonia, unde a colaborat cu prestigioasele ansambluri – Brandenburger Symphoniker şi New Japan Orchestra. A participat la numeroase festivaluri în România, Germania şi Japonia (1994). A susţinut numeroase recitaluri în ţară, în Republica Moldova, Israel, Germania, Austria, Franţa, Japonia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, SUA.

Oaspeți în concertele simfonice ale Filarmonicii „George Enescu”, în luna octombrie, vor mai fi dirijorii Ilarion Ionescu Galați, Christian Badea și Horia Andreescu și soliștii Eduard Stan și Svetlin Rusev.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus