marți , 5 decembrie 2023

Filmul „Closer to the Moon”, de Nae Caranfil, are premiera în cinema pe 7 martie

NC

Filmul „Closer to the Moon”, regizat de Nae Caranfil, va avea premiera în cinematografele românești pe 7 martie, a anunțat cineastul.

Lungmetrajul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Românesc de la New York și va ajunge, pe 7 martie, și în cinematografele din România, a spus Nae Caranfil, citat de mediafax.ro. Filmul are in distribuție actori cunoscuți pe plan internațional, cum ar fi Vera Farmiga sau Mark Strong, și este inspirit din povestea celor șase autori ai marelui jaf de la Banca Națională, din 1959, când s-a furat un million de dolari.

Closer to the Moon e un film care va stârni tot soiul de controverse, mai ales din pricina subiectului, dar şi pentru că abordarea e neaşteptat de «relaxată» – poate un pic prea relaxată, date fiind aspectele tragice ale poveştii. E un pariu riscant din multe puncte de vedere: oamenii trebuie să accepte convenţia de limbă şi mai e şi problema evreiască, rar dezbătută în filmele româneşti. De asemenea, există interpretarea mea personală pentru această faptă nebunească şi viaţa în anii ’60 în România comunistă – o interpretare neaşteptat de plină de glamour (desigur, numai la suprafaţă), rezultată din refuzul meu de a mă plia pe clişeul propagat de alte filme cum că viaţa în acea epocă era gri şi sufocantă”, declara Nae Caranfil într-un interviu al ediţiei speciale AperiTIFF din 2012.

Foto: www.evz.ro

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *