vineri , 8 decembrie 2023

Filmul horror „IT”, după Stephen King: un spectacol terifiant, la cinema

Produs de New Line Cinema şi regizat de Andy Muschietti (Mama”), horror-ul „IT” este bazat pe celebrul roman omonim al lui Stephen King şi poate fi vizionat în premieră pe marile ecrane din 8 septembrie.

Filmul urmărește povestea a șapte tineri marginalizați din orășelul Derry (Maine), care își spun „Clubul Rataţilor.” Dintr-un motiv sau altul, fiecare dintre aceștia a fost exclus din colectivitate, însă toţi sunt ţinta bătăușilor din şcoală… și au văzut cum propriile temeri se materializează în forma unui prădător antic care își schimbă forma şi pe care l-au numit „IT”.

Încă de la început, orașul Derry a fost locul de vânătoare al entității, ieșind la suprafață din canal la fiecare 27 de ani pentru a se hrăni cu fricile prăzii: copiii locali. Deveniţi prieteni în urma unei veri terifiante, dar și palpitante, „Ratații” formează o legătură strânsă pentru a reuși să își depășească frica și să oprească ciclul de crime care a început într-o zi ploioasă, cu un băieţel care urmărea o barcă de hârtie în timp ce cădea într-un canal direct în mâinile Clovnului Pennywise.

În „IT” joacă Bill Skarsgård („Allegiant,” „Hemlock Grove”) în rolul lui Pennywise, personajul negativ din poveste. Tinerii actori din rolurile principale sunt: Jaeden Lieberher („Midnight Special”), Jeremy Ray Taylor („Alvin și veverițele: Marea aventură”), Sophia Lillis („37”), Finn Wolfhard (serialul „Stranger Things”), Wyatt Oleff („Gardienii Galaxiei”), Chosen Jacobs (viitorul film „Cops and Robbers”), Jack Dylan Grazer („Tales of Halloween”), Nicholas Hamilton („Captain Fantastic”) și Jackson Robert Scott, aflat la debut.

Publicat în 1986, romanul „IT” al lui Stephen King a devenit rapid un clasic. Povestea continuă să fie una dintre cele mai importante lucrări ale acestui maestru al horror-ului literar şi să inspire numeroase filme şi seriale de televiziune şi în prezent.

Muschietti a regizat “IT” pornind de la un scenariu scris de Chase Palmer, Cary Fukunaga și Gary Dauberman, bazat pe romanul lui King. Roy Lee, Dan Lin, Seth Grahame-Smith, David Katzenberg și Barbara Muschietti semnează ca producători, iar Dave Neustadter, Walter Hamada, Richard Brener, Toby Emmerich, Marty P. Ewing, Doug Davison, Jon Silk și Niija Kuykendall sunt producătorii executivi.

Echipa de realizatori din culise îi include pe directorul de imagine Chung-Hoon Chung („Eu, Earl și sfârșitul ei,” „Oldboy”), scenograful Claude Paré (“Planeta Maimuțelor: Invazia”), editorul Jason Ballatine (“Mad Max: Drumul furiei”) și designerul de costume Janie Bryant (serialul de televiziune “Mad Men”). Muzica este compusă de Benjamin Wallfisch („Annabelle 2”).

O producţie New Line Cinem şi Vertigo Entertainment/Lin Pictures/Katzsmith Production, filmul „IT” este distribuit la nivel internaţional de Warner Bros. Pictures şi ajunge în cinematografele din România pe 8 septembrie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *