joi , 7 decembrie 2023

„Flight”, cu Denzel Washington. Drama unui erou cu slăbiciuni

Denzel-Flight

Numele lui Robert Zemeckis, regizorul care a semnat „Forrest Gump” sau „Death Becomes Her”, este întotdeauna o garanție suficientă pentru public, atunci când apare pe genericul unui film. Iar dacă alături de el îl veți regăsi și pe Denzel Washington, aveți toate motivele să vă încredeți în calitatea peliculei.

Starul din „Training Day” face și în „Flight” un rol fantastic. Cu profunzime și forță artistică, îl interpretează pe Whip Whitaker, un pilot talentat, respectat de colegi și superiori, pe care publicul și presa îl transformă într-un erou național odată ce reușește să aducă la sol un avion atât de avariat, încât niciun alt aviator nu ar fi fost în stare să-l redreseze. Dar, atunci când compania aviatică solicită o anchetă care să dezvăluie cauzele producerii accidentului, lucruri neplăcute ies la iveală în ce-l privește pe Whitaker. Dependent de alcool și de cocaină, pilotul consumase astfel de substanțe interzise chiar în seara dinaintea zborului nefericit. Din erou, el devine un condamnat care are nevoie de sprijinul celui mai bun avocat pentru a-și salva cariera și a evita închisoarea pe viață.

În ce măsură și pentru ce anume este vinovat pilotul în producerea accidentului? Ar trebui iertat pentru că a reușit să salveze viețile a zeci de oameni, sau ar fi just să-și primească pedeapsa pentru a-și fi încălcat conduita profesională? Dilema ridică privitorului o mulțime de întrebări, ale căror răspunsuri sunt la fel de subiective ca și judecarea unei opere de artă.

Alături de Denzel Washington, în film îi mai puteți vedea pe Don Cheadle și Kelly Reilly.

Foto: thyblackman.com

Semnat de

Un comentariu

  1. Superb film…Mi-a adus aminte de celalalt incident-de la noi-in care un pilot desavarsit a reusit sa aduca avionul pe sol,in conditii meteo,relief,nefavorabile…Este vb-bineinteles-de Adrian Iovan…Nu s-a mai spus nimic de atunci-poate mai bine!!!sa nu uitam niciodata devotamentul acestui pilot,al doctorilor,decesul mult prea devreme al tinerei doctorite…Nu de mult,unul din acei doctori era invitat la Teo show…Mi se parea asa de trist,inca marcat(poate pentru muta vreme de acum incolo-firesc!!!)nu zambea-nu dadea raspunsuri prea lungi,prea coerente…Revin-superb film,superba meserie…solicitanta la maxim…chiar daca pilotul din film gresise,concentrarea nu si-a pierdut-o…Sau,poate,tocmai starea lui din acele momente l-a facut sa aterizeze in asa fel,incat sa salveze atatea vietii..Aduceti-va aminte ca Adrian Iovan era un om minunat,marcat de probleme(divort,probleme banesti-pensie mica..) Totusi a reusit,cu pretul propiei vieti,sa salveze altele…Bravo Adrian,iti multumim!!!Uita-te la acest film,acolo unde esti tu-printre stele…

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *