vineri , 1 decembrie 2023

Fotografii exclusive: aici locuiește Elton John

Yamaha's 125th Anniversary Dealer Concertfoto

Când nu se află în turneu sau într-una dintre celelalte cinci case ale sale, aici locuiește Elton John: în Atlanta, Georgia, Statele Unite, în Park Place, o clădire înaltă de 40 de etaje, situată pe celebrul bulevard Peachtree.

Am fost și am văzut blocul de apartamente de lux și am făcut câteva poze pentru voi, iar în timp ce mă plimbam prin zonă – în cartierul Buckhead din Atlanta – m-am întrebat de ce-o fi ales Elton John tocmai acest loc unde să-și cumpere o casă. Buckhead – ca toată Atlanta – e foarte divers: pentru o vreme te poți pierde printre clădiri-turn de birouri fițoase, mall-uri și restaurante cu pretenții, pentru ca doar câțiva pași mai încolo să descoperi o adevărată pădure unde veverițele îți țopăie prin fața mașinii. Acelea sunt zonele de case superbe, din alea ca-n filmele americane, ba chiar mai frumoase, amplasate în mijlocul naturii, între copaci înalți și tufe bogate. Elton John, surprinzător, nu locuiește acolo, în acea parte din Buckhead; clădirea Park Place e situată la bulevard, pe Peachtree Road, unde betonul e rege, iar zumzetul traficului nu se oprește niciodată.

atlanta peachtree road

E drept, John a ales etajul 36 al clădirii, unde probabil că ajunge prea puțin din zgomotul străzii, în caz că izolarea fonică nu-și face oricum datoria. Singura explicație pe care am găsit-o pentru alegerea lui e faptul că acolo, sus, în turnul de beton, se simte mai protejat decât s-ar simți într-o casă pe pământ, chiar dacă și-ar fi angajat cea mai bună firmă de securitate.

Cum a decis Elton John să-și cumpere o casă în Atlanta? L’amour, toujours l’amour

La începutul anilor ’90, când încerca să învingă dependența de droguri și alcool, s-a îndrăgostit de Hugh Williams, originar din Georgia, care i-a fost partener timp de patru ani. Faptul că Williams și-a dorit să rămână acasă, în Atlanta, pentru a fi aproape de familia lui, l-a determinat pe Elton John să-și cumpere o casă în oraș, în 1991. Totodată, aeroporturile din capitala Georgiei – Hartsfield International (cel mai mare din lume ca trafic) și altele folosite de avioane private – fac ca Atlanta să fie ușor accesibilă, așa că Elton John se poate întoarce acasă după concerte, mai ales cele care au loc pe Coasta de Est. „Îmi petrec mult timp în America atunci când sunt în turneu și mi-am stabilit baza în Atlanta. Am mai multe locuințe, în diferite părți ale lumii, iar asta mă ajută pentru că aproape oriunde aș fi, mă pot întoarce acasă după spectacole. Pentru mine asta e foarte important”, i-a declarat muzicianul, cu câțiva ani în urmă, jurnalistului Matt Lauer de la emisiunea „Today”.

„În Atlanta mă simt în largul meu, pot să-mi conduc mașina”

Un alt motiv pentru care Elton John a ales Atlanta ca principala sa reședință în Statele Unite se leagă tocmai de dependența de droguri și alcool de care vorbeam mai sus. Los Angeles e orașul celebrităților, unde petrecerile se țin lanț, iar tentațiile sunt la tot pasul. New York e un alt loc unde un star ca Elton John e invitat pretutindeni, și anturajele nu sunt întotdeauna dintre cele mai benefice. Atlanta, în schimb, e un oraș mai potolit din acest punct de vedere, iar John a povestit că i-a fost mult mai ușor să pună capăt unui stil de viață care-i măcina sănătatea și să trăiască ceva mai aproape de normalitate. „În Atlanta mă simt în largul meu, e un oraș în care pot să ies, pot să-mi conduc mașina”, a explicat artistul. De altfel, John a fost văzut în mai multe rânduri în Buckhead, făcând jogging sau plimbându-se prin Lenox Mall alături de soțul lui, David Furnish. Tot în Atlanta, muzicianul a înființat The Elton John Aids Foundation, în 1992. În 2004, a lansat un album pe care l-a intitulat „Peachtree Road”.

„Faceți ce vreți, dar faceți-l să arate minunat”

Park Place este un zgârie-nori de 128 de metri, construit în 1986. Este pe locul 27 în topul celor mai înalte clădiri din Atlanta, iar printre celebritățile care au locuit aici se numără și Oprah Winfrey și Janet Jackson. La intrare, un portar îmbrăcat într-o uniformă dichisită nu permite acesul decât rezidenților sau vizitatorilor verificați. Mi s-a părut o clădire rece, nu mi-a spus nimic.

Park Place/Peachtree Road, Atlanta

La etajul 36, însă, nu mă îndoiesc că lucrurile stau altfel. Elton John e cunoscut pentru nonșalanța cu care-și cheltuiește banii, iar când și-a decorat reședința nu și-a refuzat nicio extravaganță. „Faceți ce vreți, dar faceți-l să arate minunat”, le-a spus starul celor doi designeri de interior pe care i-a angajat, Fred Dilger și Stan Topol. Conform Architectural Digest, locuința lui John cuprinde, de fapt, șase apartamente la etajul 36 și încă unul la etajul următor, fiind luminată de candelabre Lalique și decorată cu nenumărate piese de artă și peste 1.000 de fotografii, majoritatea rarități semnate de artiști legendari.

Peachtree Road și împrejurimile (Buckhead, Atlanta)

„Am o poveste de iubire cu Statele Unite”, spune Elton John. „Și-mi place ospitalitatea din sud. Toată lumea e incredibil de politicoasă și prietenoasă”. Poate că acesta rămâne cel mai important motiv pentru care muzicianul a ales să păstreze casa din Altanta în modesta lui colecție de reședințe. John deține o vilă la Nisa, pe Coasta de Azur, o casă în Veneția, o proprietate vastă în Old Windsor, în apropiere de Londra, un apartament în zona Holland Park din capitala Angliei, plus o locuință spațioasă pe care a achiziționat-o recent, cu 33 de milioane de dolari, în Beverly Hills.

Elton John este căsătorit, de anul trecut, cu producătorul de film David Furnish, cu care are o relație din 1993. Ei au doi copii, ambii născuți de mame surogat: Zachary Jackson Levon Furnish-John, în vârstă de cinci ani, și Elijah Joseph Daniel Furnish-John, în vârstă de doi ani.

***

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *