miercuri , 22 septembrie 2021

„From Russia with Love…”: Recital extraordinar Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz, la MNAR

afis12

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită joi, 25 aprilie, orele 19.00, în Sala Auditorium, la recitalul extraordinar From Russia with Love… susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi de pianistul Eduard Kunz. Evenimentul propune un dialog inedit între muzică şi pictură, inspirat de expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI – XX.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Preţul unui bilet este de 40 RON.

Recitalul cuprinde lucrări de Stravinski, Şostakovici, Prokofiev şi Ceaikovski şi este însoţit de proiecţii video ale unor picturi create de artişti precum Konstantin Ivanovici Gorbatov, Filip Andreevici Maliavin, Ilia Efimovici Repin sau Franz Alexeevici Roubaud, prezente în expoziţia deschisă la MNAR.

Imaginile cu peisaje, portrete sau scene rustice selectate de cei doi muzicieni sunt asociate cu opere ale unor celebri compozitori ruşi, în încercarea de a ilustra particularităţile „spiritului rus”.

Artă rusă, expusă prima dată după mai bine de 20 de ani

Expoziţia Între Est şi Vest – Pictură rusă din patrimoniul MNAR,deschisă în sălile Kretzulescu ale MNAR, prezintă, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, o selecţie de 59 de lucrări de artă rusă (31 de icoane şi 28 de picturi) din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului, creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.

Lucrările expuse ilustrează evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus