duminică , 25 iulie 2021

Fundația Brigitte Bardot vrea să atace legea care permite uciderea câinilor vagabonzi din România

BB

Fundația Brigitte Bardot caută soluții prin care să atace în instanță legea ce permite uciderea câinilor fără stăpân ce nu sunt adoptați sau revendicați în termen de 14 zile de când ajung în adăposturi. Fosta actriță franceză declară că fundația sa studiază posibilitățile de recurs la nivel național și european pentru a împiedica exterminarea cățeilor vagabonzi din România.  

„În timp ce ancheta nu a făcut încă lumină asupra circumstanţelor reale ale dramaticului accident, Parlamentul român răspunde orbeşte şi precipitat dorinţei preşedintelui Traian Băsescu de a ucide câinii maidanezi din România”, se afirmă pe site-ul Fundației Brigitte Bardot. La începutul acestei luni, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce fusese mușcat de câini maidanezi, în apropierea parcului Tei din Capitală. „Peste tot în lume campaniile de sterilizare şi-au arătat roadele, dar România face excepţie, câinii sunt ucişi aici cu miile apoi supravieţuitorii se reproduc şi uciderea lor continuă la infinit”, acuză reprezentanții fundației conduse de Brigitte Bardot. „Legea votată în Parlament încă poate fi atacată înaintea promulgării sale, aşa că Fundaţia Brigitte Bardot va analiza recursurile posibile la nivel naţional şi european, pentru că acest text arbitrar ameninţă toţi câinii din România şi nu rezolvă nimic pe termen lung”, se mai spune în comunicatul publicat pe site-ul fundației.

Parlamentul României a votat, ieri, proiectul de lege care permite omorârea câinilor fără stăpân neadoptați sau nerevendicați în termen de două săptămâni de când sunt aduși în adăposturi. Pentru acest proiect, au existat 266 de voturi „pentru”, 23 „împotrivă” şi 20 de abţineri. În comunicatul Fundației Brigitte Bardot se oferă exemplul altor mari orașe ale lumii, în care maidanezii sunt sterilizați, și nu uciși. „Numeroase oraşe din lume au populaţii de câini fără stăpân. La santiago de Chile sunt aproximativ 500.000 la o populaţie de şase milioane de locuitori, potrivit cifrelor oficiale. Dar pentru reducerea acestei suprapopulări canine, autorităţile au preferat să privilegieze sterilizarea, adopţia şi responsabilizarea proprietarilor”, afirmă reprezentanții fundației.

Foto: www.telegraph.co.uk

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus