joi , 7 decembrie 2023

Gala Bolshoi Opera Stars, pe 17 mai, la Ateneul Român

Bolshoi Opera Stars

Cu ocazia deschiderii Centrului Cultural Rus, Bolshoi Opera Stars vă invită la un spectacol plin de rafinament pe 17 mai, la Ateneul Român.

Protagonişti :

Dirijor  –  Pavel Sorokin

Pianist  –  Eduard Kunz

Soprană  –  Elena Zelenskaya

Mezzosoprană  –  Margarita Mamsirova

Tenor  –  Roman Muravitsky

În data de 17 mai, Prahova Classic Nights şi Centrul Cultural Rus organizează un spectacol unic la Ateneul Român. Stelele Teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianişi de Mâine”, laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha.

Protagoniştii acestor concerte de talie mondială sunt artişti de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar şi o experienţă pe măsură.

Soprana Elena Zelenskaya este o stralucită cântăreaţă de operă, cu o voce de soprano dramatic. A cântat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatroliceo din Barcelona, Vienna Kammeroper, La Fenice si numeroase altele. Din repertoriul sau, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza (“Dama de pica” de Ceaikovski), Amelia (“Bal Mascat”), Aida, Lady Macbeth (“Macbeth”, de Verdi), Abigaille (“Nabucco”). Printre dirijorii cu care a lucrat se numără Stefan Solyom, Tadaaki Otaka și mulți alții.

Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprană a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul său amintim următoarele roluri: Olga (“Evgheni Oneghin”) şi Polina  (“Dama de pică”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonimă de Bizet), Angelina (“Cenuşăreasa”), Isabella (“Italiancă în Alger”). A cântat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera ( Paris ), Opera de Bastille ( Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri  Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm. Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.

Roman Muravitsky este un tenor lirico-dramatic admirat de  pentru roluri precum: Galitan (“Hovanscina, de Mussorgski), Serghei (“Lady Macbeth), Calaf (“Turandot”), Herman (“Dama de pica”), Rodolfo (“Boema”), alături de dirijori faimoși: Gintaras Rinkevicius, Alexander Vedernikov, Alexander Rudin şi multi altii. Printre scenele lumii pe care a cântat se numără: Estonia National Opera, Saint-Petersburg Philharmonia și multe altele.

De pe scena Teatrului Bolshoi, ce funcţionează ca stabiliment cultural încă din 1856, fiind şi unul din principalele puncte de atracţie ale Mosovei, reprezentaţia de gală ajunge pentru o seară pe o altă scenă încărcată de istorie: scena din sala mare a Ateneului Român, ce a găzduit primul spectacol în 1888 şi este, la rândul său, un simbol al capitalei României.

Pentru spectacolul care va avea loc pe 17 mai, de la ora 20.00, la Ateneul Român, se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 350 lei

Categoria 2 – 250 lei

Categoria 3 – 150 lei

Biletele se găsesc în oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, în magazinele Germanos, Diverta și Vodafone, la Teatrul Național, Opera Română, Sala Palatului, Agenţiile Tui Travel din toata ţara și online, pe www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *