miercuri , 4 octombrie 2023

Gentleman de Dâmbovița! Băsescu, despre Brigitte Bardot: „Era foarte frumoasă în timpul regilor Franței”

BB

I se pot reproșa multe lui Traian Băsescu, dar nu că n-ar fi un gentleman desăvârșit. Domnul președinte a fost știut întotdeauna cum să trateze o femeie – cu respect și delicatețe, și tot astfel i-a răspuns și unei doamne care a cutezat să-l critice de curând. Rugat să comenteze atacurile lui Brigitte Bardot la adresa lui, pe tema câinilor fără stăpân, Băsescu a spus despre legendara actriță că „era foarte frumoasă în timpul regilor Franței”.

Invitat în emisiunea „Serviciul Român de Comedie”, miercuri, la ProTV, președintele a fost rugat să comenteze atacurile lansate recent la adresa lui de celebra actriță franceză Brigitte Bardot. Plin de umor și bună-dispoziție – deși de data aceasta nu i-a mai învățat pe moderatori cum bea whiskey un profesionist – Băsescu a găsit un singur lucru de spus despre Bardot. „Cred că e vorba de doamna aceea care era foarte frumoasă în timpul regilor Franței”, a comentat el, cu toate că purta sacou de președinte de țară, și nu șubă de cioban la oi. Și cu toate că Bardot nu făcuse referire la frumusețea sau șarmul lui personal, ci la o problemă socială extrem de gravă, care a provocat de curând moartea unui copil, a dus la înăsprirea unei legi și a scindat societatea în tabere care protestează – inclusiv prin crime asupra cățeilor – pro sau contra patrupedelor.

De ce ne mai miră acest episod, v-ați putea întreba, căci nu este prima ocazie în care Traian Băsescu face demonstrații de mârlănie de înaltă clasă. În 2006, pe când se afla în vizită la Timișoara, președintele a avut chef de glume cu tentă sexuală cu o jurnalistă. Întrebat de aceasta ce a învățat la cursul de tehnici de resuscitare la care participase în acea zi la Spitalul Județean, Băsescu i-a replicat: „Dacă te urci pe masă, îți arăt ce am învățat”.

Nici realizatoarea TV Dana Grecu nu a scăpat de remarcile jignitoare specifice președintelui actual al României. „Doamnă”, i-a spus el, ca să-i arate cât o respectă, „sunteți la fel de blondă ca doamna Udrea”. Memorabil – în cel mai trist mod cu putință – rămâne însă momentul când a catalogat o jurnalistă care îl filmase cu mobilul ca fiind o „țigancă împuțită”, asta după ce i-a confiscat, așa, cu de la șeful statului putere, aparatul.

Cum spuneam, un gentleman desăvârșit.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *