joi , 1 octombrie 2020

Give thanks. Every day

Thanksgiving Contest - What Are You Thankful For?foto

Sărbătoresc, vorba vine, primul Thanksgiving în America. Recunosc, nu am nicio conexiune spirituală cu Ziua Recunoștinței și, mai mult, mi se pare incredibilă obsesia americană pentru dovleac și curcan – ca a noastră pentru miel și porc de Paști și de Crăciun.

Dar îmi place ideea că, măcar o dată pe an, oamenii își amintesc pentru ce sunt recunoscători (chiar dacă a doua zi uită, mai ales că începe Black Friday și au senzația că, de fapt, n-au destul).

Azi, toți prietenii mei americani de pe Facebook și-au expus public gratitudinea pentru diferite lucruri din viața lor. Sper doar că Ziua Recunoștinței nu e singura în care ei – sau noi – ne gândim cât suntem de îndestulați și de norocoși, în cea mai mare parte a timpului. Îndemnul sărbătorii, pe care l-am văzut zilele astea afișat pretutindeni, e „give thanks”. „Mulțumește”. Nu doar azi. În fiecare zi.

 Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

2 comentarii

  1. Am mai spus cu nenumărate ocazii că mi-ar fi plăcut să avem și noi o sărbătoare din asta. Că ar fi fost OK să o fi importat dacă s-ar fi putut (in ciuda multor alte sărbători importate: Sf. Valentin, Sf. Patrick sau Halloween sau chiar 4 iulie!!). Stiu că putem să fim recunoscători în fiecare zi, desi nu suntem. Stiu că putem să simțim asta de Crăciun sau de Paste dacă tot vrem să sărbătorim, daaaar, dintre toate sărbătorile cu care NU ne identificăm ca nație, cu asta empatizez eu cel mai tare. Da, îmi place Thanksgiving-ul ameirican, îmi plac episoadele speciale din serialele mele preferate cu ocazia acestei sărbători și în general îmi place ideea de a avea răgaz să te gândești (măcar o dată pe an) pentru ce anume din viața ta poți fi cu adevărat recunoscător…
    Happy Thanksgiving! 🙂

  2. Bia, ai dreptate – dintre toate sarbatorile importate, Thanksgiving cuprinde cel mai frumos indemn. Am putea sarbatori in fiecare zi, ce zici? 🙂 Happy Thanksgiving si tie!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus