miercuri , 4 octombrie 2023

Globurile de Aur 2016 – LIVE TEXT

ricky gervais golden globesphoto

Globurile de Aur, ediția 2016. Am prins o parte din sosirea vedetelor la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles și cred că e greu să găsești ceva mai jenant de urmărit. O gașcă de „jurnaliști”, vedete TV americane, stau și așteaptă starurile și, cum prind pe câte unul, cum încep să-l complimenteze de parcă ar fi plătiți în funcție de lingușiri/secundă. Actorii se poartă normal, doar ăștia din televiziune zici că au mâncat ceva stricat. 

În fine, bine că a început ceremonia și a venit Ricky Gervais pe scenă. O gură de aer în ipocrizia sufocantă de la Hollywood și din lumea celebrităților, în general! Or fi mulți care nu-i gustă glumele din seara asta, și-a și cerut scuze în avans pentru ele. 🙂 Eu le savurez ca pe nu știu ce!

 • nici nu și-a ridicat bine premiul prima actriță, Kate Winslet, că am și avut parte de un discurs feminist.„A fost un an atât de bun pentru femei în film!”. Adică, ești pe scenă la o ceremonie de decernare a unor premii din industria filmului, chiar nu poți să lași momentul ăsta să fie despre film? Și măcar dacă remarca ar fi justificată! Îmi place Kate Winslet, îmi place mult, dar, la fel ca atât de multe alte actrițe, nu pare să vadă faptul că sunt mereu în centrul atenției, că primesc cele mai bune roluri, că sunt plătite cu milioane de dolari pentru ele, că au cele mai îndestulate cariere și vieți. Eu chiar nu pricep cum poți să vii pe o scenă pe care, culmea, ești premiată tocmai pentru munca ta, pe care ți se oferă toate șansele s-o faci, și să trântești o referire feministă de asemenea factură, ca și cum tu și colegele tale de breaslă, egale în roluri și avere, ați fi niște biete talente uitate, nevăzute, niște femei oropsite, într-o lume în care doar bărbații câștigă. Da, știu că nu-i nimic nou aici, știu că toate ceremoniile, din toate domeniile, sunt de mult niște simple platforme politice. Dar pot să spun măcar că m-am săturat.
 • Jennifer Lopez poartă galben, o rochie într-o nuanță teribilă de galben. Și ruj roșu. Dincolo de asta n-am mai văzut nimic.
 • Eva Longoria – frumoasă, amuzantă și firească. Îmi place întotdeauna.
 • Sylvester Stallone tocmai a primit un Glob pentru „Creed”. La finalul unui discurs de bun simț, i-a mulțumit „prietenului său imaginar, Rocky”. Îl ador pe Stallone pentru multe dintre filmele lui, dar mai ales pentru „Rocky”!
 • un Glob de Aur îi mai lipsea lui Lady Gaga, care mai nou e și actriță. L-a câștigat în seara asta, pentru rolul din serialul „American Horror Story Hotel”.
 • tuns, frezat și proaspăt bărbierit, Brad Pitt arată ca la 16 ani. Benjamin Button live.
 • Jennifer Lawrence și buna ei prietenă Amy Schumer au urcat pe scenă să înmâneze un premiu și au ținut un fel de moment comic. Îmi plac amândouă, dar la final mi-am dat seama că nici măcar n-am schițat un zâmbet. E nasol când ești actor de comedie, sau, în cazul lui Lawrence, ești văzut ca o persoană amuzantă, și oamenii se așteaptă de la tine să-i faci să râdă, și tu faci pe comicul, dar nu ești comic…
 • Denzel Washington, recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră, a fost o prezență atât de emoționa(n)tă și de umană!
 • Ennio Morricone a fost distins cu un premiu pentru coloana sonoră din „The Hateful Eight”. N-a fost prezent în sală, a ridicat Globul Quentin Tarantino, care era fie beat, fie fumat, fie le amestecase. 🙂 S-a luat de americani, că nu l-au premiat niciodată pe Morricone și că e prima oară când compozitorul primește o distincție în Statele Unite, ceea ce ușor incorect. Morricone a luat până acum trei Globuri de Aur și un Oscar, dar, în fine, am înțeles ce-a vrut să zică Tarantino: toate Oscarurile să meargă la Morriconeeee! Și-un whiskey, vă rog! 😀
 • Jennifer Lawrence a primit Globul de Aur pentru rolul din „Joy”. N-a căzut în drum spre scenă. 🙂
 • Alejandro G. Iñárritu – cel mai bun regizor, pentru „The Revenant”, pe care abia aștept să-l văd.
 • Ridley Scott tocmai a primit un Glob de Aur pentru „The Martian”, încadrat la categoria „comedy”. Am văzut filmul, are ceva umor, dar nu m-am prins că-i comedie.
 • Leonardo DiCaprio – Cel mai bun actor, în „The Revenant”!
 • „The Revenant”, cel mai bun film.

Și după aia s-a terminat.

Aștept premiile Oscar. Sper să facă bine Academia să-i dea unei femei și premiul pentru Cel mai bun actor. DiCaprio poate să mai stea o tură.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *