vineri , 1 decembrie 2023

Goran Bregovic, în concert la Bucureşti, pe 29 septembrie

goran bregovicfoto

Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra vor concerta la Bucureşti, vineri, 29 septembrie, la Arenele Romane.

La cererea publicului, Goran se întoarce în România, alături de orchestra sa, pentru un spectacol care va purta fanii prin toate albumele şi hiturile sale. Numele altor artiști care i se vor alătura cantautorului sârb vor fi anunţate în curând.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său croat şi mama de ginte sarbă. După ce părinţii săi au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. El a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzica populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupă numită „Jutro” (n.r. „Bună dimineaţa”). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în „Bijelo Dugme” („Butonul Alb”).

În 1975, când se pregătea pentru cariera de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formaţia Bijelo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia. Bregovic a renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai improtant star rock al ţării sale. S-a retras din Bijelo Dugme în anii ’90, având la activ 13 albume, vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Biletele pentru concertul Goran Bregovic la București se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro/reţea: magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.

Biletele au următoarele preţuri:

– earlybird la oferta: 169 Lei categoria A, 99 Lei categoria B, 65 Lei categoria C, până pe 2 mai
– presale: 185 Lei categoria A, 119 Lei categoria B, 75 Lei categoria C până pe 1 septembrie mai
– după 1 septembrie şi în ziua concertului: 200 Lei categoria A, 130 Lei categoria B, 100 Lei categoria C

Categoria A: cu loc în tribună sectoarele K şi E, categoria B: fără loc în fata scenei, categoria C cu loc pe scaun sau fără loc (în picioare), în spatele Categoriei B, în Arenă.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *