sâmbătă , 19 septembrie 2020

Goran Bregovic și Wedding and Funeral Orchestra, din nou în România

goran bregovic

Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra vor concerta la Bucureşti, vineri, 30 septembrie, la a doua ediţie a festivalului intercultural „Baro Foro”, la Arenele Romane din Bucureşti. La cererea publicului, Goran se întoarce în România alături de orchestra sa pentru un show de senzaţie, care va purta fanii prin toate albumele şi hiturile marca Bregovic.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. S-a născut pe 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său e croat, şi mama lui e de origine sârbă. După ce părinţii săi au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoala de Muzică, studiind vioara. La vârsta de şaisprezece ani a fost părăsit de cea care i-a dat viaţă, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine.

Goran a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzică populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupă numită „Jutro” (n.r. „Bună dimineaţa”). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în „Bijelo Dugme” („Butonul Alb”).

În 1975, când se pregătea pentru o carieră de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formaţia Bielo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia. A renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai improtant star rock al ţării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii ’90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Biletele pentru festivalul Baro Foro se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea – Magazinul Muzic„, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilelete Metrorex), Magazinele Uman, IQ BOX – Telekom, reţeaua de magazine Say – partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara).

Biletele earlybird până pe 1 august au următoarele preţuri:

– Categoria A – 165 de lei CU LOC în tribună (doar 700 de bilete – Sectoarele K şi E)
– Categoria B – 99 de lei FĂRĂ LOC, în fața scenei (doar 600 de bilete)
– Categoria C – 65 de lei cu loc pe scaun sau fără loc, în spatele Categoriei B, în Arenă

După 1 august , biletele costă 185 de lei Categoria A, 119 de lei Categoria B şi 75 de lei Categoria C, până pe 15 septembrie. După 15 septembrie, preţurile devin 200 de lei, 125, respectiv 100 de lei.

Locurile pe scaune se ocupă în ordinea sosirii la locaţie, acestea neavând numere alocate. Copiii sub șapte ani au gratuitate dacă sunt însoţiţi de un adult posesor de bilet.

O serie de artişti invitaţi vor fi anunţaţi în curând. Concertul are loc în aer liber!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus